Williams haalt Mercedes-kopstuk Vowles binnen als nieuwe F1-teambaas Formule 1
Formule 1

Williams haalt Mercedes-kopstuk Vowles binnen als nieuwe F1-teambaas

Williams haalt Mercedes-kopstuk Vowles binnen als nieuwe F1-teambaas

James Vowles is vanaf het seizoen 2023 van de Formule 1 de nieuwe teambaas van Williams, zo maakt de Britse renstal vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Engelsman komt over van Mercedes en vervangt bij zijn nieuwe team de vertrokken Jost Capito.

Capito verliet Williams vorige maand samen met technisch directeur François-Xavier Demaison. De reden voor het vertrek van beide heren is nog altijd onbekend, al beschikten Capito en Demaison wel over aflopende contracten. De zoektocht naar een vervanger voor laatstgenoemde gaat nog door, maar in de persoon van Vowles is de vervanger voor Capito al binnen. Hij begint zijn werk op 20 februari.

Vowles komt over van Mercedes, waar hij tot en met vorig seizoen hoofdstrateeg was. Samen met de Zilverpijlen won hij tussen 2014 en 2020 alles wat er te winnen viel en werd in 2021 nog de constructeurstitel binnengehaald. Ook was hij erbij toen Mercedes nog Brawn was, waardoor hij dus ook medeverantwoordelijk was voor de titelwinst van huidig Williams-ambassadeur Jenson Button in 2009.

Vowles dankbaar voor kans bij Williams en samenwerking met Wolff

Vanaf dit seizoen zal Vowles zelf aan het roer staan van een Formule 1-team en hij kan niet wachten om te beginnen, laat de 43-jarige Brit weten in een persbericht. 'Het is een eer om deel uit te maken van een team met zo'n ongelooflijk rijke historie. Het team is een icoon van onze sport, waar ik veel respect voor heb, en ik kijk erg uit naar de uitdaging.'

Vowles voegt toe: 'Williams Racing heeft zijn vertrouwen in mij gesteld en ik zal hetzelfde doen. Het team heeft een enorm potentieel en onze reis samen begint over een paar weken. Ik ben dankbaar voor alles wat Toto Wolff en het team hebben bereikt, en het was zo'n speciale ervaring om samen door mislukking en succes te reizen', vertelt hij over zijn tijd bij Mercedes.

Poll

Vowles is de juiste man om Williams er weer bovenop te krijgen:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws