Wolff over haatdragende berichten jegens Schmitz: 'Dat hoort niet thuis in de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Wolff over haatdragende berichten jegens Schmitz: 'Dat hoort niet thuis in de Formule 1'

Wolff over haatdragende berichten jegens Schmitz: 'Dat hoort niet thuis in de Formule 1'

Met Monza in het vooruitzicht blikt Toto Wolff, teambaas van Mercedes terug op de race in Zandvoort en vertelt hij wat de verwachtingen zijn voor Italië. Het team staat momenteel op de derde plaats in het constructeurskampioenschap met dertig punten achterstand op Ferrari. De hoop is dus dat in Monza deze achterstand kleiner wordt, maar veel vertrouwen is er nog niet.

'Tijdens het weekend van de Dutch GP hadden we niet de snelste auto, maar het team heeft fantastisch werk geleverd door ons mee te laten doen voor de overwinning', zo meldt Wolff in een persbericht van Mercedes. 'We moeten er nu voor zorgen dat het team regelmatiger in die positie zit', vervolgt de Oostenrijker.

'In Zandvoort namen we risico's die niet allemaal gewerkt hebben', legt de teambaas uit. 'We bestaan om te vechten voor overwinningen en zullen dan ook nooit terugdeinzen voor gewaagde beslissingen', meldt Wolff. 'We scoorden goede punten in onze jacht op de tweede plaats in het kampioenschap en het was leuk om weer vooraan mee te doen. Door het harde werk van iedereen komen we dichter bij de eerste overwinning van het seizoen.'

'Na de race liepen de emoties hoog op'

Ook gaat de Mercedes-baas in op de reacties na de race op Nederlandse bodem vorige week. Toen werden er namelijk haatdragende berichten gestuurd met betrekking tot het uitvallen van coureur Yuki Tsunoda, wat er indirect voor zorgde dat Max Verstappen voorbij de Mercedes van Lewis Hamilton kon. Later kreeg de hoofdingenieur van Red Bull Racing, Hannah Schmitz, de beschuldigingen van deze actie.

'Na de laatste race liepen de emoties hoog op op sociale media, maar haatzaaiende uitlatingen en beledigingen tegen ons team en onze concurrenten horen niet thuis in de Formule 1', zo laat Wolff duidelijk weten. 'We strijden hard op het circuit, maar we hebben altijd respect voor onze rivalen', meldt de teambaas.

'Monza zal een uitdagender weekend worden'

Nu is het team van Mercedes zich aan het klaarmaken voor de laatste Europese race in Italië. 'Deze intense triple-header eindigt in Monza, een iconische locatie met een rijke geschiedenis en erfgoed in de autosport en natuurlijk de zee van rode Tifosi', laat Wolff weten.

'Hoewel Zandvoort bij onze auto paste, zal Monza waarschijnlijk een uitdagender weekend worden vanwege de circuitkenmerken', meldt de Oostenrijker. 'Maar we zijn optimistisch dat we in een betere vorm zullen zijn dan andere circuits met weinig downforce zoals Spa, dankzij wat we sindsdien hebben geleerd. We zullen hard pushen om opnieuw voor het podium te vechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws