Wolff verlaat Qatar enigszins gefrustreerd: 'Het gevoel is bitterzoet' Formule 1
Formule 1

Wolff verlaat Qatar enigszins gefrustreerd: 'Het gevoel is bitterzoet'

Wolff verlaat Qatar enigszins gefrustreerd: 'Het gevoel is bitterzoet'

In een kampioenschapsgevecht zoals die tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, waarin alles beslist zou kunnen worden met de kleinste marges, is Mercedes-teambaas Toto Wolff licht gefrustreerd door het feit dat de Nederlander het punt pakte voor de snelste ronde tijdens de Grand Prix van Qatar. Ondanks de klinkende zege van de regerend wereldkampioen verlaat de Oostenrijker Doha met een dubbel gevoel.

Vanaf het begin van het seizoen werd al duidelijk dat het gevecht tussen Mercedes en Red Bull Racing een hele mooie zou worden. Met twintig races achter de rug zijn de verschillen in beide kampioenschappen minimaal. Voor de coureurstitel is het verschil acht punten in het voordeel van Verstappen, terwijl het verschil in de strijd om de constructeurstitel tussen Mercedes en Red Bull slechts vijf punten bedraagt. Ieder punt telt. Dat vindt Wolff ook.

'Het initiële gevoel was bitterzoet', vertelt de 49-jarige man uit Wenen aan Sky Sports. 'Beide wereldkampioenschappen zijn erg belangrijk nu. Lewis was geweldig, maar dat ze (Red Bull Racing, red.) dat punt hebben gepakt is enigszins frustrerend. Het is wel erg goed dat we de race hebben gewonnen, de auto is snel het lijkt erop dat we in een goede positie zitten.'

Goede hoop voor Saoedi-Arabië en Abu Dhabi

Wolff lijkt zelfverzekerd te zijn als hij kijkt naar de laatste twee races van het seizoen. 'Lewis had (in Qatar, red.) de controle over de race van het begin tot het eind en ik denk dat dat een goede indicatie is voor Saoedi-Arabië en Abu Dhabi', zegt hij. Ondanks de 'slechte start' van Mercedes is Wolff tevreden. 'Als ons in het begin van het seizoen had verteld dat we nog meededen in Saoedi-Arabië dan hadden we ervoor getekend. De Formule 1 lijkt zich op te kunnen maken voor één van de meest spectaculaire slotstukken in recente jaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws