Wolff wil gesprekken over verbod op politieke statements: 'Het zal uiteindelijk niet zo streng zijn' Formule 1
Formule 1

Wolff wil gesprekken over verbod op politieke statements: 'Het zal uiteindelijk niet zo streng zijn'

Wolff wil gesprekken over verbod op politieke statements: 'Het zal uiteindelijk niet zo streng zijn'

Toto Wolff verwacht dat de nieuwe regel rondom politieke statements uiteindelijk niet zo streng zal zijn. In december maakte de FIA bekend dat coureurs niet zonder toestemming een statement mogen maken en dat leverde enige kritiek op. Coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel spraken zich in eerdere jaren namelijk vaak uit over onderwerpen als diversiteit. Vanaf komend seizoen hebben zij voor bijvoorbeeld het dragen van een bepaald shirt toestemming nodig.

Er ontstond kritiek op de nieuwe regel, omdat deze het recht van coureurs op vrijheid van meningsuiting zou belemmeren. Wolff hoopt op opheldering over de regel voordat het nieuwe seizoen in maart begint. Wat betreft de precieze details ontstonden namelijk nog wat vragen, omdat nog niet duidelijk is wat er precies onder de regel valt. Onderwerpen als racisme, gendergelijkheid en de LGTBQ+-rechten lijken er sowieso onder te vallen, maar over bijvoorbeeld het gebed dat Pierre Gasly voorafgaand aan elke race uitspreekt, was nog onduidelijkheid.

Wolff snapt de gedachte achter de regel, maar benadrukt dat er nog wel over gesproken moet worden met bijvoorbeeld coureurs als Hamilton. 'We moeten zien hoe dit echt uitpakt. We begrijpen dat sport er niet is om zich te mengen met politiek, maar integendeel. Het is er ook om ons te verenigen', zo begint de teambaas van Mercedes tegenover The Sun.

Wolff: 'Ik denk dat de regel niet zo hard is'

'Ik twijfel er niet aan dat Mohammed (Ben Sulayem, de president van de FIA, red.) en de FIA het goed bedoelen en de juiste dingen willen bereiken', vervolgt Wolff. 'Het gaat erom dat we het afstemmen op de coureurs die in het verleden meer uitgesproken waren. Als Lewis in het verleden met Mohammed heeft gesproken, is dat altijd in een positieve discussie geëindigd, dus als mensen samen rond de tafel zitten, denk ik niet dat de dingen zo hard zullen zijn als ze zijn opgeschreven', eindigt de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws