Wolff ziet kansen voor Mercedes op P2 in het kampioenschap in rook opgaan Formule 1
Formule 1

Wolff ziet kansen voor Mercedes op P2 in het kampioenschap in rook opgaan

Wolff ziet kansen voor Mercedes op P2 in het kampioenschap in rook opgaan

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet de kansen voor P2 in het kampioenschap langzaamaan afglijden. De Duitse renstal kende een langzame, probleemvolle start van het seizoen, maar langzaamaan kropen ze naar voren. Inmiddels zijn ze in staat om met Ferrari te vechten, al moeten ze nog wel werken aan de prestaties in de vrije trainingen en in de kwalificatie, aldus Wolff. In Singapore konden ze de achterstand op Ferrari niet inkorten.

Mercedes ging het weekend van Singapore in met een achterstand van slechts 35 punten op het team uit Maranello. Met wat geluk lagen er zeker wel mogelijk heden voor Lewis Hamilton en George Russell. Helaas was niks minder waar. Door de regenachtige omstandigheden was het wat onvoorspelbaar wanneer de coureurs over konden gaan op de droge banden. Russell maakte deze overstap te vroeg. Hamilton was de enige van het duo die een punt scoorde.

De achterstand op Ferrari is nu 66 punten, wat frustratie opwekt. 'Dit seizoen heeft ons meerdere, harde lessen gegeven, en vandaag kregen we nog één', zegt Wolff in gesprek met de officiële website van de Formule 1. 'We begonnen vooraan en achteraan op de grid met twee auto's, maar we konden het niet voor elkaar krijgen met de race pace.' Op het stratencircuit is het al moeilijk om in te halen, dus beide coureurs zaten uiteindelijk vast. Door de fout die de zevenvoudig wereldkampioen maakte, zat meer dan P9 er niet in.

'De grootste frustratie is dat we niet konden bouwen op de performance die we zagen in VT2 en de kwalificatie. Dit maakt onze strijd om P2 in het kampioenschap significant lastiger', geeft de Mercedes-teambaas aan. Bij de kwalificatie leek het er zelfs even op dat Hamilton voor de poleposition kon gaan. Deze snelheid was in de race helaas niet meer te zien. Hierdoor is de Brit de enige verantwoordelijke voor de punten die de Duitse renstal scoorde bij de Grand Prix van Singapore.

Wolff: ‘Hamilton was aan het vechten voor een podium’

Hamilton lag vierde voordat hij in de muur van bocht zeven crashte. Hierna kon hij nog wel doorrijden, maar toen hij Sebastian Vettel achterna zat gleed hij weg bij zijn poging tot inhalen, waardoor de weg vrij was voor Sebastian Vettel. ‘Lewis was aan het vechten voor een podium, vrijwel de hele race’, zegt Wolff. ‘De balans was er niet, en de omstandigheden met de hobbels en bobbels werkten ook niet mee.’ Het probleem met de hobbels noemde Hamilton al eerder als een zwaktepunt van de W13.

‘Later zat hij vast achter een treintje van auto’s. Het enige wat we kunnen doen, is onszelf bijeenrapen en dan die energie inzetten in Japan’, aldus Wolff. Mercedes wil graag succesvol terugkeren op het Japanse circuit van Suzuka, om in de laatste vijf races nog een uitdaging te vormen voor de Italiaanse renstal. Of Mercedes snel die achterstand van 66 punten kleiner kan maken, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws