Aston Martin vroeg aan FIA Verstappen te onderzoeken voor inhaalactie Max Verstappen
Max Verstappen

Aston Martin vroeg aan FIA Verstappen te onderzoeken voor inhaalactie

Aston Martin vroeg aan FIA Verstappen te onderzoeken voor inhaalactie

Mercedes zat volgens Toto Wolff niet achter het protest tegen Max Verstappen zaterdagochtend. De Nederlander moest zich voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland melden bij de stewards wegens vermeend inhalen tijdens een code rood. Gesteld werd dat Mercedes dit aankaartte, maar dat is niet waar volgens Wolff.

Ter context: Verstappen zou tijdens de tweede vrije training Lance Stroll hebben ingehaald op het moment dat er een rode vlag gezwaaid werd wegens een spin van Nikita Mazepin. De Nederlander kwam er echter mee weg, omdat hij niet voldoende tijd kreeg om op een veilige manier snelheid te verminderen. Verstappen zat in een snelle ronde, terwijl Stroll juist heel langzaam reed. Het incident liep dus met een sisser af.

Verstappen moest zich bijna een dag later melden bij de stewards. Niet omdat het beeldmateriaal niet beschikbaar was, maar omdat een ander team protesteerde. Volgens Auto, Motor und Sport was het Aston Martin dat aanklopte bij de FIA om Verstappen te onderzoeken.

Men dacht echter dat het motorleverancier Mercedes was dat achter het verzoek was. Wolff ontkent dat. 'Aston Martin begon en daarna werden anderen erbij betrokken', legt hij uit. Gary Connelly, één van de stewards dit weekend, legt uit waarom Verstappen niet bestraft werd. 'Hij had minder dan een seconde om te reageren op de rode vlag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws