Jos Verstappen: 'Max was er misschien bij gekomen, maar dan moet je toch weer risico nemen' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen: 'Max was er misschien bij gekomen, maar dan moet je toch weer risico nemen'

Jos Verstappen: 'Max was er misschien bij gekomen, maar dan moet je toch weer risico nemen'

Jos Verstappen kijkt met tevredenheid naar het resultaat van Max Verstappen in Azerbeidzjan. Waar de oud Formule 1-coureur na Monaco nog baalde van Red Bull Racing, en haar strategie, denkt hij dat in Baku het weekend beter verlopen is. Wel weet hij dat de Oostenrijkse renstal geluk gehad heeft met het wegvallen van Charles Leclerc. Een overwinning was allesbehalve zeker, had de Monegask de wedstrijd uitgereden.

'Een overwinning is natuurlijk altijd mooi, maar het is goed om te zien met wat voor serie Max en Red Bull bezig zijn', stelt Verstappen sr. in zijn column voor Verstappen.com. 'Na die twee uitvalbeurten aan het begin van het seizoen dacht iedereen dat het verloren kon gaan.' Jos is tevreden over hoe Red Bull zich herpakt heeft na een lastige seizoensstart.

Waar het eerst Red Bull was dat met technische problemen kampte, lijken deze nu het Ferrari-kamp te raken. Toch is er wat Jos betreft geen reden om achterover te leunen: 'Nu zie je juist dat Ferrari op dit moment problemen heeft, maar dat kan zo omslaan en het blijft natuurlijk een heel technische sport. Dan zie je toch dat Red Bull het vaak goed voor elkaar heeft, gezien de kundige mensen en de ervaring die er is.'

Verstappen sr.: 'Laten we eerlijk zijn: alles kwam ook heel goed uit'

Verstappen kende volgens zijn vader een prima race-weekend in Azerbeidzjan, maar heeft ook geluk gehad. 'Laten we eerlijk zijn: alles kwam ook heel goed uit. Ik denk namelijk wel dat Ferrari een goede call maakte door Leclerc naar binnen te halen tijdens de virtual safety car.' Red Bull bleef met beide coureurs buiten, waardoor de titelconcurrenten dus relatief aan Red Bull zo'n tien seconden uit hadden gespaard.

'Toen Max later naar binnenkwam was zijn achterstand toch dertien seconden. En later kwam er nog een virtual safety car, daar had Leclerc in dat geval ook weer van kunnen profiteren', analyseert Jos, die daarmee suggereert dat de overwinning beslist niet Verstappens kant op had hoeven vallen. Sterker nog, had Leclerc voor gelegen en geprofiteerd van die tweede virtuele safety car dan was het voor Red Bull lastig geweest om zich nog een weg te banen langs de Ferrari.

'Dat hij uitviel met een technisch probleem viel voor ons logischerwijs de goede kant uit. Max was er misschien wel bijgekomen, maar dan moet je toch weer risico’s nemen en inhalen. Zover kwam het dus niet', concludeert hij tevreden. Het gat in de titelstrijd is nu 21 punten naar zijn eerstvolgende rivaal, en dat is niet Leclerc meer, maar Sergio Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws