Max Verstappen reageert op uitval rivaal Leclerc: 'Shit happens' Formule 1
Formule 1

Max Verstappen reageert op uitval rivaal Leclerc: 'Shit happens'

Max Verstappen reageert op uitval rivaal Leclerc: 'Shit happens'

Max Verstappen heeft een voorsprong van 21 punten opgebouwd door de Grand Prix van Azerbeidzjan te winnen in een comfortabele één-twee van Red Bull. De grote rivalen van Ferrari vielen beiden uit. Verstappen en Checo blikken terug op de verschillende gebeurtenissen die gebeurden op het stratencircuit van Baku.

Verstappen kende een moeilijke start aan het begin van dit seizoen met twee uitvalbeurten, maar hij heeft weer een inhaalslag gemaakt met vier overwinningen in vijf races. De regerende wereldkampioen heeft een achterstand van 46 punten omgezet in een voorsprong van 21 punten. ‘Natuurlijk hadden we aan het begin van het jaar onze pech, dus we wisten dat we een inhaalslag moesten maken. Je moet elk weekend punten scoren als je echt voor het kampioenschap wilt vechten. Dat weet iedereen, dat probeert iedereen, maar het is niet altijd makkelijk’, aldus Verstappen tegen Formula 1.

Rivaal Charles Leclerc is gezakt naar de derde plaats achter Perez, nadat hij de afgelopen drie races twee keer is uitgevallen. Verstappen reageert op deze ontwikkeling. ‘Ik zou altijd zeggen s*** happens. Dat is racen. Het is mij overkomen, het is in het verleden veel mensen overkomen en helaas overkomt het Charles. Als ik in die situatie zou zitten, zou ik ook teleurgesteld zijn. Het gaat erom hoe je eruit komt. Je moet altijd voorkomen dat deze problemen zich voordoen.’

De juiste strategiekeuze van Red Bull

Teamgenoot Perez eindigde als tweede met de snelste ronde, maar had bij de start van de Grand Prix van Azerbeidzjan de leiding genomen. Na afloop zei hij dat hij teleurgesteld was dat hij tijdens de eerste VSC in ronde 10 niet de pitstraat inging. ‘Helaas hebben we de stop van de Virtual Safety Car gemist, er was een miscommunicatie. We hadden daar een beetje pech, want ik reed goed toen ik aan leiding stond.’

Hij vindt echter wel dat het team de juiste strategiekeuze had gemaakt. ‘Ik denk dat het de juiste beslissing van het team was, want op dat moment stond Max iets verder voor en het was gewoon een goed teamresultaat. Op dat moment kan er van alles gebeuren, dus een één-twee is geweldig’, aldus Perez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws