Verstappen doet simulatorwerk graag zelf: 'Wil niet dat de testrijder zich daarmee bezighoudt' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen doet simulatorwerk graag zelf: 'Wil niet dat de testrijder zich daarmee bezighoudt'

Verstappen doet simulatorwerk graag zelf: 'Wil niet dat de testrijder zich daarmee bezighoudt'

Max Verstappen vindt het niet erg om zelf veel werk te verzetten voor het team van Red Bull Racing. De teams zijn in de afgelopen jaren natuurlijk steeds verder uitgebreid, waardoor elk team nu wel een simulatorcoureur heeft aangesteld. Toch wil Verstappen het simulatorwerk niet uit handen geven, omdat hij het cruciaal vindt om zelf data te verzamelen. Daarbij staat de tweevoudig wereldkampioen er natuurlijk om bekend dat hij thuis ook vaak achter zijn eigen simulator kruipt.

Het werk in de simulator is misschien wel het belangrijkste werk voorafgaand aan een Grand Prix-weekend. 'Ik denk dat onze simulator één van de beste in de industrie is', wordt Verstappen geciteerd door Speedweek. 'We gebruiken de data die we op het circuit hebben verzameld. Natuurlijk is de overeenkomst tussen simulatie en realiteit niet perfect.' De Red Bull-coureur zit thuis in Monaco ook vaak achter zijn eigen simulator. 'Daardoor behoud ik mijn focus. Het is niet alsof er heel veel anders te doen is als ik thuis ben.'

'De dagen zijn erg lang, maar ik ben ervan overtuigd dat dit werk het waard is', vervolgt Verstappen. De regerend wereldkampioen wil het werk dan ook absoluut niet uit handen geven. Red Bull heeft in Rudy van Buren natuurlijk een simulatorcoureur, maar Verstappen snapt het belang van het werk in de simulator. 'Ik wil niet dat een testrijder zich bezighoudt met de simulatie zoals bij andere raceteams. Ik wil het zelf doen, omdat iedereen zijn eigen rijstijl heeft.'

Verstappen: 'We hebben veel te doen'

Naast simulatorwerk en racen, is er voldoende te doen voor een coureur tijdens een raceweekend. Het werk met het team begint namelijk al vroeg. 'De belangrijkste vergadering is de teamvergadering in de ochtend. Dat kan negentig minuten duren. Als alles soepel verloopt, is deze vergadering binnen een half uur afgelopen. Daarna zijn er natuurlijk optredens voor de sponsors. We hebben veel te doen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws