Hamilton over pensioen: 'Ik wil daarvoor ontdekken wat mijn andere passies zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton over pensioen: 'Ik wil daarvoor ontdekken wat mijn andere passies zijn'

Hamilton over pensioen: 'Ik wil daarvoor ontdekken wat mijn andere passies zijn'

Lewis Hamilton vertelt over zijn plannen wanneer hij met pensioen gaat. De 38-jarige coureur rijdt sinds 2007 in de koningsklasse en heeft een contract tot eind 2023. Toch gaf hij aan nog graag door te gaan met racen in de koningsklasse, maar tegelijkertijd maakt hij wel graag tijd vrij voor andere passies, zoals zijn stichting Mission 44.

De zevenvoudig wereldkampioen benoemt dat je voor het beoefenen van een sport op topniveau veel zaken moet laten. 'Wanneer ik met andere atleten spreek, wordt duidelijk dat we ons volledig concentreren op het beste uit jezelf halen in dat ene ding, waardoor de andere dingen waar je ook van houdt, zoals een instrument bespelen of scripts schrijven, wegvallen', begint Hamilton bij de On Purpose-podcast.

Het is met het hebben van andere passies dus moeilijk om je tijd en focus goed te verdelen. 'Hoe kun je echt in de zone blijven, maar ook andere vaardigheden opbouwen en andere passies ontdekken?', vraagt Hamilton zich dan af. 'Je hebt mensen horen zeggen tegen LeBron (James, red.): hou je mond en dribbel. Er zijn veel mensen die je in een hokje stoppen en zeggen dat je maar één ding kunt doen.'

Hamilton: 'Ik probeer andere passies te ontdekken'

Door je alleen maar op één ding te focussen, is het opeens heel raar wanneer je met pensioen gaat. 'Maar ik heb sommige mensen gesproken die actief en gepensioneerd zijn, en veel van hen zeggen, vooral wanneer ze met pensioen gaan, dat alles een beetje uit elkaar valt. Ze hadden niets om het mee te ondersteunen en ze hadden niet ontdekt wat ze nu gingen doen', verklaart Hamilton. 'Dus dan gaan ze door deze emotionele ontdekkingsreis, maar het kost tijd. Dus ik probeer van die dingen te leren, ze toe te passen en de andere dingen te vinden waar ik een passie voor heb.'

Daarom wil de coureur er nu graag al achter komen wat zijn andere passies zijn en hij heeft dan ook het idee dat als hij stopt, er zeker andere passies zijn waar hij zich op kan richten. 'Dan kan ik zeggen: ik ben zo dankbaar voor de Formule 1, maar ik heb iets beters waar ik naar toe ga. Maar ik twijfel er niet aan dat ik en mijn vader altijd naar de kartbaan zullen moeten of zoiets. Ik zal altijd competitief blijven, dat is letterlijk een streng in mijn DNA die gewoon nooit zal veranderen. We zijn competitief in alles', eindigt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws