Voormalig Ferrari-coureur ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Zou heel dom zijn' Opinie
Opinie

Voormalig Ferrari-coureur ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Zou heel dom zijn'

Voormalig Ferrari-coureur ziet Verstappen niet naar Mercedes gaan: 'Zou heel dom zijn'

Max Verstappen wordt de laatste weken in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, maar voormalig Formule 1-coureur Giancarlo Fisichella raadt de wereldkampioen af om te verhuizen. De drievoudig Grand Prix-winnaar wijst drie kandidaten aan die meer kans zouden hebben op het stoeltje van Lewis Hamilton.

Verstappen verbond na de kwalificatie in Saoedi-Arabië zijn toekomst aan de toekomst van teamadviseur Helmut Marko, maar Fisichella zou het wel weten als hij Verstappen was: 'Alles is mogelijk in de Formule 1 en in het leven, dus je weet nooit wat er zal gebeuren. Niemand verwachtte dat Lewis Hamilton weg zou gaan bij Mercedes, en dat hij een deal met Ferrari zou sluiten. Niemand verwachtte dat. We weten niet of Max naar Mercedes zal gaan, volgend jaar, of in de toekomst', aldus Fisichella bij OCB Scores.

Kiezen op basis van auto

Fisichella zou zich niet al te druk maken om de onrust in het team, zolang de auto goed is. 'Hij zit nu bij het beste team in de beste auto, dus het zou heel dom zijn om te vertrekken', vindt de oud-coureur van onder meer Ferrari en Renault. 'Hij krijgt een goed salaris bij Red Bull, maar misschien zou hij bij Mercedes nog meer krijgen, dus wie weet? Als je echter een winnende auto hebt, en je de wereldkampioen bent, waarom zou je dan naar een ander team gaan?' vraagt Fisichella zich af.

De Romein ziet Verstappen dan ook niet als een van de favorieten voor het stoeltje bij Mercedes. 'Er zijn een aantal namen die bovenaan hun lijstje zullen staan. Dat kunnen Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, of Andrea Kimi Antonelli zijn. Ze kunnen voor een rookie als Antonelli gaan, maar ik denk dat het een goede keuze zou zijn om voor een ervaren coureur als Alonso te gaan voor één of twee jaar. Hij is nog steeds heel, heel snel, en hij zet nog steeds een aantal van de beste prestaties uit zijn carrière neer, en hij heeft enorm veel ervaring', deelt Fisichella over zijn voormalige teamgenoot.

'Antonelli waarschijnlijk de keuze zijn van George Russell, die nu al wat meer ervaring in de Formule 1 heeft, maar Ricciardo is ook een ervaren optie', somt Fisichella op. 'Hij heeft al zoveel jaar ervaring en is nu weer terug na zijn ongeluk. Hij kan een goede optie zijn voor het plekje bij Mercedes.'

Verstappen kan Russell helpen

Toch zou het voor Russell niet verkeerd zijn om Verstappen als teamgenoot te krijgen, meent Fisichella. 'Het zou lastig zijn voor George om samen te werken met Verstappen, maar het zou wel goed zijn voor hem. In het afgelopen jaar was hij soms zelfs sneller dan Hamilton, en nog een lastige teamgenoot zou hem kunnen helpen.'

Hamilton zelf zit juist in een ingewikkelde situatie dit seizoen. 'Als je al een deal hebt om aan het einde van het seizoen van team te wisselen, kan dat een vreemde situatie opleveren. Het wordt een beetje een afleiding voor Hamilton, maar hij weet waar hij zich op moet richten. Hij moet zich steeds op de volgende race richten, en daar alles voor geven.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws