Italiaanse kranten over 'stoomwals' Verstappen: 'Monster als Max verslaan is een reusachtige uitdaging' Formule 1
Formule 1

Italiaanse kranten over 'stoomwals' Verstappen: 'Monster als Max verslaan is een reusachtige uitdaging'

Italiaanse kranten over 'stoomwals' Verstappen: 'Monster als Max verslaan is een reusachtige uitdaging'

Charles Leclerc was in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië wederom best of the rest achter Max Verstappen. De 26-jarige Monegask mocht in het Ferrari-land dan ook rekenen op veel complimenten van de Italiaanse media, die vooral ook weer veel ontzag hadden voor de meedogenloze Verstappen.

Voor Verstappen was het alweer zijn 34e poleposition. De Nederlander heeft nu polepositions op 20 verschillende circuits, eentje meer dan Michael Schumacher. Verstappen verzilverde elk van zijn afgelopen achttien poleposition, met afstand een record. De Red Bull Racing-coureur ziet zoals zo vaak leeftijdsgenootje Leclerc naast zich staan op de grid.

Strijd tussen eeuwige rivalen

'Het is altijd weer een strijd tussen deze twee coureurs', opent La Gazzetta dello Sport. 'Aan de ene kant heb je Max Verstappen van de buitencategorie. Aan de andere kant doet Charles Leclerc zijn uiterste best om hem bij te houden. De strijd voor de poleposition zou altijd tussen de eeuwige rivalen gaan. De Nederlander pakte de poleposition makkelijker dan in Bahrein, waar Ferrari het gevoel had dat ze hem hadden kunnen verslaan, als ze geen fout hadden gemaakt in de laatste ronde. De Red Bull vloog nu als een raket over de rechte stukken en snelle bochten van het Arabische circuit.'

'Charles was echter net zo goed, met een slag in de eindfase, waarmee hij de plek op de eerste rij wegpakte bij Sergio Pérez, en zo een één-twee voorkwam', luidt het compliment aan het adres van de Monegask. 'Dat is alles dat hij nodig had voor een zwaarbevochten start bij de race zelf. Leclerc krijgt nu de kans om zijn kaarten uit te spelen tegen Super Max in de Saoedische Grand Prix. Het belooft in ieder geval bij de start een gevecht te worden.'

De Italiaanse krant lijkt echter niet te verwachten dat Leclerc een serieuze kans heeft op de Grand Prix-zege. 'Om een monster als Max te verslaan is een reusachtige uitdaging. De drievoudig wereldkampioen is als een stoomwals, die geen obstakels duldt in de kwalificatie of in de race. Leclerc was teleurgesteld met het gat van drie tienden, niet met zijn eigen prestatie.

Leclerc maximaliseert

'Daar staan ze weer, op de eerste rij: Bibi en Bobo', lacht Corriere dello Sport om de vaste klanten op de eerste rij. De krant trekt daarmee de vergelijking met twee stripfiguren. 'Ze delen de eerste rij al sinds de Grand Prix in Brazilië. Dat is dus al vijf races op rij, of vier maanden. Het begint een vast patroon te worden, al had Max wel vier van de vijf keer de poleposition. Hij doet dat met ogenschijnlijk gemak, terwijl Leclerc moet hopen op een mirakel. In de kwalificatie verrichte hij weer een wonder. Na de eerste Q3-ronde lag hij acht tienden achter, en Pérez en Alonso lagen voor op hem, maar Charles haalde ze in door nog een halve seconde te verbeteren. Dat was buitengewoon, en het beste dat hij tegen Max kon uitrichten, die een tijd neerzette die buiten bereik lag voor iedereen.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws