Verstappen legt uit waarom hij ingenieur Lambiase de mond snoerde in Imola Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom hij ingenieur Lambiase de mond snoerde in Imola

Verstappen legt uit waarom hij ingenieur Lambiase de mond snoerde in Imola

Max Verstappen heeft uitgelegd waarom hij ingenieur Gianpiero Lambiase verzocht zijn mond te houden in Imola. Verstappens man aan de pitmuur bood hem informatie tijdens de sprintrace, waarna de Nederlander hem verzocht om niet tegen hem te praten wanneer hij in bochten zit. Verstappen legt uit waarom hij dat niet prettig vindt.

'Ik had Charles Leclerc net ingehaald en hij praatte tegen me toen ik aan het remmen was', zo herinnert Verstappen zich het moment waarop zijn collega hem benaderde via de boordradio. 'Die radio is echter vrij luid. Als hij praat, hoor ik niet wat er in de auto gebeurt', vervolgt Verstappen bij Motorsport-Total. Hij moet in de bochten horen wat er in de auto gebeurt en snoerde daarom zijn ingenieur de mond.

Verstappen topfavoriet bij bookies, 2.62 keer je inzet terug als Leclerc wint

Verstappen met vraagtekens GP in in Imola

Verstappen gaat de Grand Prix van Emilia Romagna in met vraagtekens. Op de zachte band wist hij Ferrari goed bij te houden op het Italiaanse circuit, maar hoe dat op de andere compounds zit, weet hij niet: 'Ik weet niet hoe het eruit ziet wanneer we voor andere banden gaan. Dat kan de slijtage significant aantasten, en dus ook de racepace.'

Wel durft Verstappen al voorzichtig toe te geven dat de wijzigingen die Red Bull doorgevoerd heeft bij de RB18 het gewenste effect met zich meegebracht hebben: 'Vrijdag waren de omstandigheden zo moeilijk dat het lastig is om te bepalen of de upgrades werkten. Het gevoel in de auto is absoluut beter dan voorheen en hij voelt ook lichter aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws