Verstappen: 'Mercedes-krachtbron genereert over één ronde nog steeds meer energie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Mercedes-krachtbron genereert over één ronde nog steeds meer energie'

Verstappen: 'Mercedes-krachtbron genereert over één ronde nog steeds meer energie'

Bij Red Bull Racing heerst er tevredenheid over het werk dat Honda dit jaar levert, maar Max Verstappen merkt dat ze op het rechte stuk soms wel nog tekort komen ten opzichte van Mercedes. De Nederlander laat weten dat de Duitse concurrenten in Portugal op de een of andere manier veel meer snelheid hadden op het rechte stuk, ondanks Honda dit jaar een grote stap in motorvermogen gezet heeft.

'De Mercedes-krachtbron kan over één ronde nog steeds net wat meer energie genereren. Qua puur vermogen zitten we echter op hetzelfde niveau', zo opent de Limburger ten overstaan van Motorsport.com wanneer hem gevraagd wordt hoe het zit tussen de twee teams op motorvermogen. Mercedes is Red Bull op dit gebied ook in 2021 een stapje voor, meent de coureur.

Maar in Portugal was het niet alleen motorvermogen waar Red Bull het op verloor. Het circuit lag de RB16B klaarblijkelijk niet lekker, Verstappen moest in de derde sector namelijk geregeld veel tijd laten liggen ten opzichte van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas: 'Soms ligt het er gewoon aan hoe je de auto afstelt. In dat opzicht was Portimão voor ons gewoon geen optimaal weekend, om wat voor reden dan ook.'

Horner trots op Honda

Ook Red Bull-teambaas Horner is te spreken over de Japanse motorleverancier. Eerder gaf de Brit al aan dat Honda vorig jaar al grote stappen gezet had. In de winterstop hebben ze die sterke trend doorgezet, denkt Horner: 'Honda heeft uitstekend werk verricht. Ik denk dat ze eind vorig jaar (in 2020, red.) op het niveau van Mercedes zaten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws