Verstappen spreekt van geluk: 'Wil niet dat zulke dingen je overkomen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen spreekt van geluk: 'Wil niet dat zulke dingen je overkomen'

Verstappen spreekt van geluk: 'Wil niet dat zulke dingen je overkomen'

Max Verstappen hoopt dat Red Bull Racing in Frankrijk goed voor de dag komt. Circuit Paul Ricard ligt de Oostenrijkse renstal historisch gezien niet super, dus een goed eindresultaat zal des te mooier zijn. Ook gaat hij in op de uitspraak die Pirelli gedaan heeft over zijn klapband in Baku. Volledig tevreden is hij niet met de verklaring die hij kreeg voor het onfortuinlijke moment dat zich voordeed in de straten van Azerbeidzjan.

In gesprek met onder meer Formule1.nl laat hij tijdens de persconferentie los dat hij aankomende wedstrijd hoopt op een goed resultaat, maar dit goede resultaat niet per definitie verwacht. Lukt het om aardig voor de dag te komen in Zuid-Frankrijk, dan is dat mooi meegenomen: 'Dat zou namelijk betekenen dat beide teams competitief zijn. Op Paul Ricard hebben wij in het verleden niet altijd even goed gepresteerd, maar dit jaar hebben we wel een sterke bolide.'

Verstappen over Pirelli

Verstappen ging in de persconferentie in op de uitspraak die Pirelli gedaan heeft over zijn klapband. Vlak na het incident gaf hij aan dat Pirelli 'wel weer naar brokstukken zou wijzen' als oorzaak van de uitvalbeurt. Pirelli wist vervolgens te melden dat het geen productiefout was en dat de teams zich tevens aan de richtlijnen gehouden hadden omtrent het gebruik van de band. De Italiaanse bandenleverancier liet dus in het midden wat de daadwerkelijke oorzaak was.

'Ik vind het een beetje vaag', reageert Verstappen als hem gevraagd wordt wat hij vindt van de beredenering van Pirelli. De Red Bull-coureur en Aston Martin-rijder Lance Stroll moesten allebei een DNF noteren nadat de linker achterband het begaf. De crashes leken zeer op elkaar, wat deed vermoeden dat de oorzaak van de twee crashes ook gelijk zou zijn. Voorlopig blijft het een raadsel wat er nou echt gebeurd is.

Wel werd er voorafgaand aan de uitspraak van Pirelli gesuggereerd dat de teams wellicht met de bandenspanning van het rubber hadden zitten knoeien. De Nederlander wil er niets van weten: 'Ze moeten meer naar zichzelf kijken. Wij hebben niets verkeerd gedaan', meldt hij overtuigd. Pirelli zelf gaf aan dat de teams naar protocol handelden, maar in de Italiaanse media werd gemeld dat Red Bull, Aston Martin en drie andere partijen het niet al te nauw namen met de bandenreglementen in Baku.

Verstappen en Red Bull willen duidelijkheid

Logischerwijs neemt Verstappen geen genoegen met wat Pirelli vrijgelaten heeft over het incident. De Limburger wil de onderste steen boven: 'Het zou fijn zijn om te weten wat het probleem nu precies was. Dan is het makkelijker te begrijpen dan de verklaring die we nu hebben gekregen', aldus Verstappen in gesprek met De Telegraaf op locatie.

'Ons valt niets te verwijten, en Aston Martin ook niet. We hebben onze data aan Pirelli afgestaan en zaten gewoon binnen de limiet', verzekert Verstappen. Voor aankomend weekend in Frankrijk heeft Pirelli besloten de bandenspanning nog wat te verhogen, bevestigt de Red Bull-coureur: 'Misschien dat dat iets te maken heeft met die klappers in Baku.'

Geluk gehad

Verstappen spreekt in ieder geval van geluk dat hem niets overkwam bij het ongeluk in Baku. 'Ik heb geluk gehad dat ik de muur aan de rechterzijde van de baan raakte en niet aan de linkerkant. Als ik er aan de andere kant van het circuit af was geschoten, dan was het een hele grote impact geweest', zo wordt de Nederlander geciteerd door RaceFans.

Nadat Verstappen uit zijn vernielde RB16B was geklommen was hij zichtbaar gefrustreerd. De stercoureur van Red Bull, die enkele ronden verwijderd was van zijn dertiende zege in de Formule 1, gaf de opgeblazen Pirelli-band een trap na uit woede. 'Natuurlijk was ik boos en teleurgesteld om die race niet te winnen', aldus Verstappen.

De leider in het klassement wist de situatie achteraf voor zichzelf echter in perspectief te zetten. 'Ik had erg veel geluk bij dat voorval. Het is racen dus je weet dat zulke dingen kunnen gebeuren. Maar je wil nooit dat zulke dingen je overkomen', besluit Verstappen.

Niet Verstappen, maar Hamilton favoriet voor de overwinning in Frankrijk..Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws