Verstappen noemt Bakoe als doorslaggevende race: 'Heb daar veel geëxperimenteerd met de afstellingen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen noemt Bakoe als doorslaggevende race: 'Heb daar veel geëxperimenteerd met de afstellingen'

Verstappen noemt Bakoe als doorslaggevende race: 'Heb daar veel geëxperimenteerd met de afstellingen'

Max Verstappen zegt dat zijn huidige zegereeks en Formule 1-dominantie geholpen is door een doorbraak in de instellingen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan eerder dit seizoen. De Nederlander won de race in de straten van Bakoe niet, maar kon die race wel experimenteren met de afstellingen van zijn RB19, en dat wierp zijn vruchten af.

Aan het begin van het seizoen ervoer Verstappen nog wat tegenstand van teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan won in Jeddah en pakte op de zaterdag in Bakoe ook de Sprintzege, waarna hij op zondag nogmaals won. Het was niet het weekend van Verstappen, maar hij vond geluk bij ongeluk. 'Ik denk dat ik veel heb geleerd van de race in Baku, hoe ik wat verschillende dingen met de auto kan doen, hoe ik hem kan afstellen', licht Verstappen toe bij Autosport.

'Natuurlijk heb ik die race in Bakoe niet gewonnen, maar ik heb eigenlijk veel verschillende dingen en tools in de auto geprobeerd, en daarom was het tijdens de race een beetje inconsistent', blikt de tweevoudig wereldkampioen terug. 'Maar op een gegeven moment raakte ik in een goed ritme met wat ik had gevonden. Ik had mijn banden een beetje te veel beschadigd, maar ik dacht: oké, dat is best interessant voor de volgende races. En ik heb dat eigenlijk geïmplementeerd en het heeft me op elk circuit geholpen.'

Bakoe-gedoe gaf hem meer controle, ook in Zandvoort: 'Ging om risico beheer'

Verstappen voelde dat hij zijn rijstijl heeft moeten aanpassen terwijl hij streed voor kampioenschappen, in vergelijking met de beginjaren van zijn Red Bull-carrière toen hij slechts af en toe voor overwinningen kon vechten. Een deel daarvan had te maken met het balanceren van risk and reward, hoewel zijn kennis van het huidige RB19-pakket hem meer controle heeft geboden in hoe hij races aanpakt, en dat heeft hij ook in Zandvoort toe kunnen passen.

'Het ging met name over risicobeheer', verklaart de 25-jarige. 'Ik bedoel, als ik het vergelijk met een paar jaar geleden, toen ik niet streed voor het kampioenschap, reed ik absoluut anders. Maar dat is prima. Zelfs als ik zo rijd, weet ik dat ik een auto heb die tot veel in staat is. Dat helpt waarschijnlijk om een ​​beetje meer in controle te zijn, denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws