'Ik zit van dat stukje vakmanschap van Verstappen enorm te genieten' Max Verstappen
Max Verstappen

'Ik zit van dat stukje vakmanschap van Verstappen enorm te genieten'

'Ik zit van dat stukje vakmanschap van Verstappen enorm te genieten'

Louis Dekker merkt op dat Max Verstappen de Grand Prix van Nederland heel makkelijk had kunnen verliezen, maar dat dat niet gebeurde door zijn uitstekende vakmanschap. Ook Jan Lammers kon daar erg van genieten. De Nederlander was weergaloos in de chaotische race in de duinen en pakte zijn negende zege op een rij, ondanks een inschattingsfoutje aan het begin van de race.

Kort na de openingsfase van de Grand Prix van Nederland begon het te regenen, en dat veroorzaakte de nodige chaos. Sergio Pérez gaf direct aan dat hij naar binnen wilde komen, maar de weerstations van Red Bull gaven aan dat het droog zou worden, dus wilden ze Verstappen liever buiten houden. Die beslissing werd overruled door teambaas Christian Horner. 'Dat was een inschattingsfoutje die een veel groter verhaal vertelde. Max kwam binnen omdat Horner iedereen overruled. Dat zei dat alle strategen de fout in waren gegaan door de weerstations', zegt Lammers in de NOS Formule 1-podcast.

'Op dat moment was maar één ding relevant, en dat waren de druppels op het circuit. Horner overrulede het, want hij keek naar Albon die elke sector tien seconden aan het verliezen was', gaat de voormalig Formule 1-coureur verder. 'Zo'n weerstation vertelt je niet of je één of tien seconden verliest. Het heeft geen zin om op een weerstation te kijken die je vertelt dat het zo droog wordt, als het met bakken uit de hemel valt en de weerstation zegt dat het droog blijft, dan ga je toch ook niet naar de slicks?', luidt de nuchtere gedachtegang van Lammers. 'Als je zo'n fout dan toch maakt, dan maar met Verstappen. Hij breidt dat wel weer recht', gaat Dekker verder.

Tekst gaat verder onder de foto

'Verstappen had de race heel makkelijk kunnen verliezen, maar hij verloor hem niet'
Verstappen was weer heer en meester in de regen op Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Wij denken allemaal dat het wel vanzelf gaat. Als hij fouten maakt, dan maakt hij ze op een moment dat het hem geen pijn doet. Deze had hij heel gemakkelijk kunnen verliezen, maar hij verloor hem niet', vervolgt de journalist. 'Hij maakt zijn foutjes, maar hij verdedigt op tijd. Ik zit van dat stukje vakmanschap enorm te genieten', neemt Lammers weer over. 'Het is net een bokswedstrijd, hij ging er bijna af in de Hugenholz tijdens de kwalificatie, maar verdedigt direct', vergelijkt Lammers. 'Ook de races van Sainz en Albon, daar kan ik erg van genieten.'

Dekker vraagt het Hamilton niet meer: 'Hij doet gewoon alsof'

Waar Verstappen een contract heeft met Red Bull Racing tot en met 2028, moet Lewis Hamilton nog steeds zijn krabbel onder een nieuw contract met Mercedes zetten. Het duurt al een tijdje, maar gaat volgens Wolff slechts over de details en de puntjes op de i. Velen in de paddock denken dat de tegenvallende prestaties en het grote gat naar Red Bull de zevenvoudig wereldkampioen er op dit moment van weerhoudt om bij te tekenen. 'Het wordt hem iedere donderdag weer gevraagd door een Britse journalist, en dat staat hij wat schaapachtig te lachen', vertelt Dekker.

Tekst gaat verder onder de foto

'Verstappen had de race heel makkelijk kunnen verliezen, maar hij verloor hem niet'
Het papierwerk van Hamilton is nog niet gereed. (Foto: Mercedes AMG F1)

'Hij heeft twee maanden geleden al gezegd dat ze bijna rond zijn. Wolff zegt ook telkens dat het details zijn, maar bij de details komen er altijd kleine duiveltjes om de hoek kijken. Wat zeker meespeelt is zijn leven buiten de Formule 1. Wat mag hij dan allemaal doen? Wat mag hij allemaal zeggen? Hij doet gewoon alsof', besluit Dekker. Hamilton wordt de laatste tijd gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari omdat Charles Leclerc wellicht ook niet bij gaat tekenen. 'Wolff weet wat hij heeft aan Hamilton, Hamilton weet wat hij heeft aan Mercedes. Naar Ferrari, moet hij zichzelf dat aan gaan doen?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws