Verstappen prijst samenwerking binnen Red Bull: 'Fascinerend hoe het team opereert' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen prijst samenwerking binnen Red Bull: 'Fascinerend hoe het team opereert'

Verstappen prijst samenwerking binnen Red Bull: 'Fascinerend hoe het team opereert'

Max Verstappen heeft zich positief uitgelaten over de samenwerking binnen het team van Red Bull Racing. Dat geldt niet alleen voor de samenwerking tussen de coureur en zijn ingenieurs, maar ook tussen de ingenieurs onderling. Red Bull heeft een belangrijke troef in handen met Adrian Newey, maar Verstappen ziet dat het team achter de ontwerper ook uitstekend functioneert. Die samenwerking zorgt momenteel voor een zeer succesvolle periode bij Red Bull.

Verstappen wist vorig seizoen, na de Grand Prix van Azerbeidzjan, het verschil te maken in de titelstrijd met teamgenoot Sergio Pérez. Beide coureurs hadden twee overwinningen op hun naam, maar na de race in Bakoe werd er geen enkele Grand Prix meer gewonnen door de Mexicaan, terwijl Verstappen nog zeventien keer wist te winnen. De drievoudig wereldkampioen onderstreepte het hele seizoen dat het behalen van zulke cijfers alleen mogelijk is met een goede auto.

De coureur van Red Bull geeft aan dat zijn eigen invloed minimaal was. 'Het kan alleen tot op zekere hoogte', geeft Verstappen aan tegenover Motorsport-Magazin. 'Ik geloof dat in een intens duel, waarin het verschil slechts of één of twee tienden is, jij als coureur het verschil kunt maken. Maar als het meer is dan dat, wordt het erg moeilijk.' De verschillen waren vooral groot op de zondagen en dan vaak in het voordeel van Red Bull. Op de zaterdagen werd de poleposition niet altijd veroverd door een coureur van Red Bull.

De meeste mensen geven aan dat het verschil met Pérez komt omdat het team van Red Bull om Verstappen heen is gebouwd. Ook hierin bagatelliseert de Nederlander zijn invloed. 'Ik hoef niemand te motiveren. Ze zijn allemaal al gemotiveerd. Natuurlijk verwacht ik wel dat ze honderd procent geven, net zoals ik honderd procent van mezelf verwacht. Zo werkt het. Ik heb een zeer gezonde relatie met iedereen. Iedereen weet wat mij tijdens een weekend motiveert en ik denk dat iedereen goed samenwerkt.'

Verstappen prijst ingenieursteam Red Bull

Daarnaast heeft Red Bull één groot voordeel; het team heeft immers Newey in de gelederen. Met de RB18 en de RB19 zette de ingenieur opnieuw twee pijlsnelle auto's op het circuit. Verstappen ziet dat Red Bull een geweldig team om de ontwerper heen heeft gebouwd. 'Adrian heeft zoveel ervaring en kennis. Zowel over het verleden als over het heden. Tegelijkertijd moeten we ook de hele groep mensen erachter erkennen. Want het is niet alleen Adrian, het is de hele groep ingenieurs om hem heen die ook ongelooflijk werk leveren.'

'Ik zie Adrian meer als volgt: je hebt nieuwe talenten die opkomen en dan heb je gewoon Adrian. Hij is als een mentor', vervolgt Verstappen. De Limburger geeft aan dat het ingenieursteam van Red Bull vaak vragen stelt aan Newey, waarna het team in overleg gaat. Hierdoor worden de talenten binnen de Oostenrijkse renstal opgeleid door Newey, die afgelopen december 65 kaarsjes mocht uitblazen. 'Ik vind het fascinerend hoe het team op dit moment opereert', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws