Verstappen: 'Toen Red Bull vroeg hoe het met mij ging, kon ik nauwelijks ademhalen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Toen Red Bull vroeg hoe het met mij ging, kon ik nauwelijks ademhalen'

Verstappen: 'Toen Red Bull vroeg hoe het met mij ging, kon ik nauwelijks ademhalen'

Max Verstappen heeft zich uitgelaten over hoe hij zich voelde na de crash in Silverstone. De Nederlander raakte daar de muur met 51 g en geeft nu aan dat hij veel pijn had tijdens het incident. Na twee weken herstel gaat hij in Hongarije het circuit weer op en hij lijkt gedrevener dan ooit om Lewis Hamilton te verschalken. Ook spreekt hij vol lof over Red Bull Racing, dat met het protest tegen de tijdstraf van Hamilton volledig achter haar coureur is gaan staan.

'Zo'n klap moet je niet te vaak achter elkaar maken. Dit kan namelijk niet goed voor je lichaam zijn', aldus Verstappen, die voor het eerst sinds het incident bij Motorsport-Total laat weten hoe hij zich voelde na van het circuit getikt te zijn door zijn Britse titelconcurrent. 'Toen het team vroeg hoe het met mij ging, kon ik nauwelijks ademhalen. Ik wilde ze destijds echter wel laten weten dat ik oké was', voegt hij daaraan toe.

Verstappen bleef na de impact even zitten en eenmaal uit de auto gekropen, stond hij te trillen op zijn benen. 'Op dat moment had ik veel pijn', herinnert de Limburger zich bij het Duitse autosportmedium. 'Zo'n crash met 51 g is geen fijne ervaring. Je ziet het ook op de videobeelden van de halo-camera, waarin mijn lichaam en mijn hoofd in slow-motion bewegen. Dat zijn beelden die je liever niet ziet.' Hij klinkt toch nog enigszins geschrokken na het voorval.

Vurige Verstappen wil weer racen

Na de klap wist Verstappen dat hij slechts twee weken had om weer de oude te worden. De Hongaarse Grand Prix vormt aankomend weekend immers de laatste wedstrijd voorafgaand aan de zomerstop. Als de Red Bull-ster gevraagd wordt hoe zijn revalidatieproces vlak na de crash verliep, blijkt dat hij zijn gevoel voor humor nog niet verloren is: 'Ik was wat stijf, maar ik moest mijn kat ophalen op maandagochtend. Ik moest dus vroeg op.'

'Als het nodig was geweest, was ik meteen weer achter het stuur gekropen, geen twijfel over mogelijk. Ik had nooit iemand anders mijn auto laten besturen. Al had ik stiekem botten gebroken, zelfs dat had mij niet gestopt', vervolgt Verstappen vurig. De crash met Hamilton lijkt hem alleen maar meer vastberadenheid gegeven te hebben om met zijn titelconcurrent af te rekenen op de Hungaroring. Het downforce-intensieve circuit zou de RB16B in principe goed moeten liggen.

'Silverstone is altijd al een goed circuit geweest voor Mercedes en Hongarije is dat ook. Toch denk ik dat we ons goed kunnen verweren. We gaan het zien', zo analyseert hij de kansen voor zijn Oostenrijkse renstal in Centraal-Europa. De meest recente drie edities van de Hongaarse Grand Prix gingen allen naar Hamilton, maar Red Bull is er doorgaans sterk. Zo wist Verstappen er in 2019 al zijn allereerste poleposition ooit te behalen.

Red Bulls protest tegen Hamilton

In gesprek met Motorsport.com kon uiteraard het protest van Red Bull tegen Hamilton niet onbesproken blijven. Inmiddels is duidelijk dat de poging tevergeefs was, de stewards wezen het verzoek van Red Bull af om de tijdstraf te herzien. Verstappen vindt het desondanks fijn dat het aangekaart is: 'Ik denk dat het er meer om gaat hoe we in het vervolg met dit soort incidenten omgaan. Om die reden moet er wel serieus naar gekeken worden.'

Daarnaast is het voor de Nederlander persoonlijk heel erg fijn dat het team bereid is om politieke stappen te nemen ter bescherming van haar coureur. De sfeer binnen het team ligt heel erg goed en iedereen leefde met hem mee na de aanvaring in Groot-Brittannië: 'Het geeft voor mij aan dat ik bij het juiste team zit. Ze gaan door het vuur voor mij. Ik heb van iedereen belletjes en berichtjes gehad. Die warmte die je voelt in het team, vind je denk ik niet snel bij een ander team.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws