Verstappen ziet ongebruikelijk veel aanpassingen: 'We zijn juiste richting opgegaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet ongebruikelijk veel aanpassingen: 'We zijn juiste richting opgegaan'

Verstappen ziet ongebruikelijk veel aanpassingen: 'We zijn juiste richting opgegaan'

Max Verstappen spreekt van een groot verschil tussen de testdagen en het huidige raceweekend. Nog geen week geleden reed de Nederlander ook al in Bahrein, tijdens de testdagen. Toen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull, maar dit weekend tekenen de eerste problemen zich toch op. Maar het lukte Verstappen wel om het beste uit de kwalificatie te halen voor de Grand Prix van Bahrein, namelijk poleposition.

'In de kwalificatie is gebleken dat we de juiste richting zijn opgegaan', begint Verstappen na afloop tegenover onder meer De Telegraaf. Toch kende Red Bull geen goede start van dit weekend. 'We zullen moeten analyseren hoe dat kan en wat we hebben veranderd richting het race-weekeinde. Ook al gaat het om hetzelfde onderdeel dat is vervangen door een nieuw exemplaar. Na de tests was ik heel blij met de auto, maar toen ik vrijdag tijdens de eerste training rondreed, was dat een grote schok.'

Verstappen opgelucht na aanpassingen

Tijdens de kwalificatie lukte het Verstappen alsnog om poleposition te behalen. Voor de Red Bull-coureur was het even spannend of de aanpassingen, die door het weekend heen zijn gedaan, goed uit zouden pakken. 'We hebben de auto door het weekeinde heen flink moeten aanpassen. Van links, naar rechts en weer terug naar het midden. Het is vrij ongebruikelijk dat je zoveel aanpassingen moet doorvoeren. In de kwalificatie bleek wel dat we de juiste richting zijn opgegaan.'

'Onze snelheid in de race lijkt goed, maar we moeten het nog wel laten zien', gaat Verstappen verder. 'En dan zijn er nog altijd dingen die kunnen gebeuren die je niet onder controle hebt.' In de kwalificatie waren de verschillen soms erg klein. 'De regels zijn niet echt veranderd en iedereen wordt gedurende het jaar slimmer. Als je dan ziet dat één auto het goed doet over een heel jaar, dan proberen de anderen dingen te kopiëren. Het veld komt dan automatisch dichter bij elkaar', sluit Verstappen af.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws