Coulthard zou een reünie willen zien tussen twee oud-teamgenoten: 'Ze konden niet goed met elkaar overweg' Opinie
Opinie

Coulthard zou een reünie willen zien tussen twee oud-teamgenoten: 'Ze konden niet goed met elkaar overweg'

Coulthard zou een reünie willen zien tussen twee oud-teamgenoten: 'Ze konden niet goed met elkaar overweg'

F1-analisten Eddie Jordan en David Coulthard stellen hun droomteams samen. De Schotse oud-F1-coureur zou voor zijn denkbeeldige F1-team wel een reünie tussen twee oud-teamgenoten willen zien, terwijl Jordan een jonge Ferrari-coureur achter het stuur zou zetten.

De twee F1-analisten kregen de vraag van een fan van hun Formula For Success-podcast welke twee coureurs van de huidige grid, behalve Max Verstappen, ze zouden kiezen als ze hun eigen F1-team mochten beginnen. 'Ik zou zeker Lewis Hamilton kiezen', antwoordt Coulthard gelijk. 'Hij is gewoon een winstmachine, met de juiste auto.'

De Schotse coureur zou dan óf voor een jonge coureur naast Hamilton gaan, zodat hij van de zevenvoudig wereldkampioen kan leren, óf voor een coureur die al eerder met Hamilton in een team heeft gezeten. 'Ik zou Fernando (Alonso, red.) naast hem zetten. Ze konden niet goed met elkaar overweg tijdens hun tijd als teamgenoten bij McLaren, maar hoe zou het nu zijn, nu ze respectievelijk 38, 39 jaar, in het geval van Lewis, en (in het geval van Alonso, red.) 42 jaar zijn?'

Jordan heeft een andere coureur in gedachten voor zijn droomteam dan Coulthard. 'Ik ben een enorme fan van Leclerc. Ik zou hem kiezen. Lewis is echter wel moeilijk om te negeren', is Jordan het wel met zijn podcastcollega eens. Toch zou Jordan de Britse wereldkampioen niet kiezen, want hij zou een team voor de lange termijn willen samenstellen. 'Ik heb echt een zwak voor Albon, en ik zou het leuk vinden om te zien dat hij ooit een kans krijgt naast Max, want ik denk dat hij wel eens zou verrassen.' Ondanks dat Jordan fan is van de Thais-Britse coureur, zou hij toch Lando Norris naast Leclerc zetten in zijn droomteam.

Moet er een tweede bandenleverancier komen?

De twee analisten werden ook door een andere fan gevraagd of het volgens hen tijd wordt om competitie te creëren voor bandenleverancier Pirelli. Coulthard denkt dat 'alles een beetje beter zal worden, als er meer competitie is'. De Schotse oud-F1-coureur heeft lovende woorden over voor Pirelli, maar denkt dat het beter zou zijn voor de autosport als er meerdere bandenleveranciers zijn.

Jordan is het niet helemaal eens met Coulthard dat er geen nadelen aan meerdere bandenleveranciers in de Formule 1 zit. De oud-teambaas herinnert zich nog dat tijdens zijn Formule 1-tijd, toen er nog meerdere bandenleveranciers waren, de leveranciers steeds een voorkeur hadden voor bepaalde teams, 'de teams die de kampioenschappen konden winnen', waardoor er geen gelijkheid was betreffende de kwaliteit van de banden bij de verschillende teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws