Doornbos legt druk bij Leclerc neer: 'Ik denk niet eens dat Verstappen all-in is gegaan' Opinie
Opinie

Doornbos legt druk bij Leclerc neer: 'Ik denk niet eens dat Verstappen all-in is gegaan'

Doornbos legt druk bij Leclerc neer: 'Ik denk niet eens dat Verstappen all-in is gegaan'

Robert Doornbos verwacht niet dat Max Verstappen een lastige Grand Prix van Oostenrijk tegemoet gaat. De Nederlander wist de sprintrace gemakkelijk te winnen, doordat de Ferrari-coureurs vooral met elkaar in gevecht waren. Volgens de oud-Formule 1-coureur ligt het momentum nu bij Verstappen en lijkt het erop dat hij niet te verslaan is op het thuiscircuit van Red Bull Racing.

'Er is hier een hoop te halen dit weekend', begint Doornbos zijn analyse over de sprintrace bij Ziggo Sport. 'Max is onderweg naar die ultieme score. Stel dat hij er tijdens de race 26 pakt, dan zijn het 34 punten die je in één keer meeneemt. Dat geldt ook weer de andere kant op: stel dat Max niet goed scoort hier en de concurrentie wel. Dus die sprintraces zijn super belangrijk.'

'Verstappen is de man in vorm'

Op deze baan lijkt Verstappen zich helemaal thuis te voelen, ziet ook Doornbos. 'Hij heeft het in ieder geval naar zijn zin gehad. Je ziet hem echt met een big smile staan en trots natuurlijk. Ook omdat hij weet dat hij de snelste raceauto heeft en hij is de man in vorm.' In het verleden was de Red Bull Ring niet echt een circuit voor de Oostenrijkse renstal, maar dat zit nu wel anders. 'Hij is niet te verslaan momenteel op deze baan', aldus Doornbos.

Dat Leclerc de snelste was in de derde sector, baart Doornbos geen zorgen. 'Ik denk niet eens dat Verstappen all-in is gegaan. Hij is flat-out gegaan totdat hij dat gat had van twee seconden. Verstappen kennende is het dan managen. Ook toen Leclerc dichterbij kwam op het laatst, dat is dan geen risico meer. Breng hem gewoon naar huis. Hij heeft echt de snelheid momenteel hier te pakken en heeft natuurlijk het momentum mee', sluit Doornbos af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws