Red Bull aangewezen als te kloppen team: 'Maar in het nat is dat Mercedes' Opinie
Opinie

Red Bull aangewezen als te kloppen team: 'Maar in het nat is dat Mercedes'

Red Bull aangewezen als te kloppen team: 'Maar in het nat is dat Mercedes'

Mercedes staat er beter voor in het natte dan Red Bull Racing, zo luidt het oordeel van Jenson Button na de vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan. Het nadeel van de Duitse renstal is alleen dat de rest van het weekend in droge omstandigheden wordt verreden. In dat geval is Red Bull de favoriet in de ogen van Button.

Button ziet dat Mercedes, ondanks de snelle slijtage van de intermediates, nog tot laat in een stint snel kan zijn. 'Hun race pace ziet er goed uit. De consistentie gaat de slijtage ten goede komen. De W13 kan daar prima mee overweg. Hun enige probleem is dat de kwalificatie waarschijnlijk in droge omstandigheden wordt afgewerkt. Dat wordt lastig, maar het was wel interessant om te zien wat hun snelheid was in vergelijking met de rest van het veld.'

Red Bull is dan ook het team om in de gaten te houden, gezien de verwachting dat het de rest van het weekend droog blijft. 'Het is een snel circuit met een mooie flow. Red Bull is met name in snelle bochten sterk. Max (Verstappen, red.) houdt ervan als de wagen puntig en wat losser is. Dat is perfect op een circuit als Suzuka. Zij zijn het te kloppen team, maar in het nat is dat momenteel Mercedes.'

Leclerc ook kanshebber voor F1-pole Japan

Charles Leclerc wordt door Button ook nog niet uitgesloten in de strijd om poleposition. De Monegask heeft dit seizoen dan ook de meeste poles op zijn naam staan. 'Leclerc is er ook goed in om in de kwalificatie net dat ene snelle rondje te rijden, met name in Q3. Ik kijk enorm uit naar het gevecht zaterdag', besluit Button bij Sky Sports F1.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws