Samenwerking Red Bull-Ford toegejuicht: 'Dat is het meest aantrekkelijke hieraan' Opinie
Opinie

Samenwerking Red Bull-Ford toegejuicht: 'Dat is het meest aantrekkelijke hieraan'

Samenwerking Red Bull-Ford toegejuicht: 'Dat is het meest aantrekkelijke hieraan'

Ernest Knoors juicht de samenwerking tussen Red Bull Racing en Ford toe. De voormalige ingenieur van onder meer Ferrari en BMW vindt het een logische keuze van de twee partijen om samen te bouwen aan de krachtbron voor 2026. Hij ziet ook meerdere voordelen aan de samenwerking.

Onder meer in de bedrijfsvoering ziet Knoors al een voordeel. 'Ford heeft niet de eisen gesteld zoals Porsche wel deed. Porsche wilde zeggenschap, wilde meepraten en meebeslissen met de helft van de aandelen. Dat heeft Ford niet als eis op tafel gelegd, dus ze komen eigenlijk met een grote zak geld, misschien met een beetje knowhow en laten Red Bull nog steeds de beslissingen nemen. Dat is, denk ik, het meest aantrekkelijke hieraan', vertelt de ingenieur bij Viaplay.

Tom Coronel vindt het knap dat Red Bull zo snel handelde na het klappen van de deal met Porsche. 'Dat is ook echt Red Bull eigen, hè. Dat ze gewoon snel kunnen schakelen als team en niet dat bureaucratische van hoofdvergadering naar hoofdvergadering. Er zijn gewoon twee man die bepalen en dan blijven ze ook die snelheid houden. Dat wilden ze niet kwijt en dat is ook een heel belangrijke reden waarom ze tegen Porsche zeiden: nee, dit gaan we gewoon niet doen.'

Red Bull profiteert nu al van samenwerking met Ford

Los daarvan is het volgens Knoors goed dat Ford en Red Bull nu al in zee gaan met elkaar. 'Die stap in technologie tussen 2025 en 2026 is zo groot, dat je nu echt een nieuwe ontwikkeling moet opzetten en daar heb je een langdurige partner voor nodig. Ford gaat nu al betalen voor die ontwikkeling. Ze zullen niks te maken hebben met de motoren van nu, maar de motor die voor 2026 ontwikkeld wordt, wordt met steun en kennis van Ford verder ontwikkeld. Als nieuwe fabrikant krijgen ze nu ook meer vrijheid om meer tijd op de testbank te krijgen en meer te ontwikkelen.'

Abonneer je nu op Viaplay om niks te missen van het nieuwe Formule 1-seizoen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws