Schumacher over vertrek Steiner: 'Niet de beste vrienden, maar jammer dat zo'n karakter F1 verlaat' Opinie
Opinie

Schumacher over vertrek Steiner: 'Niet de beste vrienden, maar jammer dat zo'n karakter F1 verlaat'

Schumacher over vertrek Steiner: 'Niet de beste vrienden, maar jammer dat zo'n karakter F1 verlaat'

Ralf Schumacher begrijpt de beslissing van Gene Haas om afscheid te nemen van Guenther Steiner, maar de Duitser vindt het ergens ook wel jammer dat de Italiaan er komend seizoen niet meer bij is. Met het vertrek van Steiner verdwijnt er volgens de voormalig Formule 1-coureur namelijk een 'karakter' uit de koningsklasse van de autosport.

Het is een publiek geheim dat Schumacher en Steiner niet bepaalde de beste vrienden waren. De Duitser haalde meermaals uit naar de voormalig teambaas van Haas, die zijn neefje Mick Schumacher in de media geregeld had bekritiseerd. Ondanks de slechte band tussen beide heren vindt de oud-coureur van onder meer Williams het jammer dat Steiner moest vertrekken bij Haas.

Over de reden van de breuk tussen Steiner en teameigenaar Haas werd de afgelopen week veelvuldig gespeculeerd. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko stelde dat de Italiaan ten onder ging aan zijn eigen populariteit. Steiner kreeg veel fans dankzij zijn optredens in de Netflix-hit Drive to Survive en zijn uitspraken leidden tot hilarische t-shirts, die hij zelf ook wel eens droeg.

Niet de beste vrienden

Als Schumacher gevraagd wordt of deze zaken mogelijk bijgedragen hebben aan het ontslag van Steiner, houdt de Duitser zich enigszins op de vlakte. ''Dat wil ik niet direct zeggen. Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen', zegt hij in een video van Motorsport-Total.com. 'Guenther Steiner is ook een merk. Hij heeft het team onder de aandacht gebracht en sponsoren binnengehaald. Dat was heel goed.'

De voormalig F1-coureur sluit overigens niet uit dat de populariteit van Steiner mee heeft gespeeld in het besluit van Haas. 'Gene Haas zei dat het pijnlijk was om achteraan rond te rijden. Misschien was de balans er niet meer als je bezig bent met dat soort dingen en het dragen van dergelijke t-shirts, terwijl je achteraan rijdt. Dat was kennelijk een thema, maar hoewel we niet de beste vrienden waren, is het ergens wel jammer dat een karakter als Steiner de F1 verlaat', aldus Schumacher. 'Maar misschien was het ook het moment om wijzigingen door te voeren. De toekomst zal dat uitwijzen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws