Strategie Aston Martin kostte Alonso niet de zege: 'Wat Verstappen deed, was verbazingwekkend' Opinie
Opinie

Strategie Aston Martin kostte Alonso niet de zege: 'Wat Verstappen deed, was verbazingwekkend'

Strategie Aston Martin kostte Alonso niet de zege: 'Wat Verstappen deed, was verbazingwekkend'

Pedro de la Rosa heeft veel lof over voor Max Verstappen en tegelijkertijd verdedigt hij de gehanteerde strategie van Aston Martin. Fernando Alonso had bij de start waarschijnlijk zijn enige kans om Verstappen pijn te doen, maar de man uit Oviedo begon op een harde compound. Gedurende de race ging het qua strategie ook niet helemaal perfect bij de Britse renstal. Als Aston Martin dit risico niet had genomen, had Alonso mogelijk de race gewonnen, denkt Alexander Wurz.

De coureurs die de eerste startrij bezetten, begonnen op verschillende compounds. De la Rosa, adviseur van Aston Martin, snapt waarom het team Alonso op hards liet beginnen. 'Als je in Monaco hetzelfde doet als de auto voor je, dan zal je hem nooit verslaan', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij de F1 Nation-podcast. 'En zeker geen Red Bull. Ik denk niet dat we op hetzelfde niveau zitten als Red Bull. Misschien alleen over één ronde, maar niet qua race pace. Max wist op de mediums, terwijl deze aan het slijten waren, de afstand nog steeds te vergroten. Het is niet eerlijk om te zeggen dat we gelijkwaardig waren aan Red Bull.'

Aston Martin zou zich mogelijk hebben vergist in de levensduur van de mediums. Desondanks denkt De la Rosa dat geen enkel team daar zicht op had en dat vooral Verstappen uitstekend zorgde voor zijn mediums. 'Ik denk dat niemand precies wist hoe lang de mediums en de harde band het vol zouden houden. Dat Verstappen met versleten banden zoveel ronden op die snelheid kon rijden, was verbazingwekkend. Het laat wel zien over hoeveelheid snelheid hij beschikte, dus ja ik denk wel dat het voor iedereen een verrassing was hoe lang Max door kon rijden.'

'Alonso had kunnen winnen'

Aston Martin leek de overwinningskansen van Alonso volledig weg te gooien toen het team de Spanjaard op de mediums zette toen het begon te regenen. Even later moest Alonso weer naar binnen om de intermediates onder zijn auto te laten zetten. 'Het was nogal een interessante keuze om naar de mediums te gaan, terwijl iedereen schreeuwde om de inters. Ik denk dat ze alles of niets speelden en gegokt hebben. Achteraf was het misschien gek, maar hij verloor geen posities. Hij had kunnen winnen, want hij had slechts een achterstand van tien seconden op Max', aldus Wurz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws