Verschil tussen Russell en Hamilton uitgelegd: 'Hij zit niet met die last op zijn schouders' Opinie
Opinie

Verschil tussen Russell en Hamilton uitgelegd: 'Hij zit niet met die last op zijn schouders'

Verschil tussen Russell en Hamilton uitgelegd: 'Hij zit niet met die last op zijn schouders'

George Russell kan momenteel een stuk vrijer racen dan Lewis Hamilton, zo valt David Coulthard op. De oud-Formule 1-coureur vertelt bij Channel 4 dat Hamilton niet overweg kan met zijn auto en een last meedraagt van het wel of niet verlengen van zijn contract. Russell heeft daar juist geen moeite mee en dat komt goed van pas in het interne teamduel.

'Dit is de beste auto waarin George ooit heeft gereden, want vergeet niet dat hij in een Williams zat. Dit is juist niet de beste auto waarin Lewis ooit heeft gereden', wordt Coulthard geciteerd door Motorsport Week. 'Hij zit ergens anders met zijn gedachten. De auto praat niet met hem, past niet bij zijn kwaliteiten en je kan zien dat hij ermee worstelt. Hij is niet comfortabel.'

Verschillende fases in carrières Hamilton en Russell

Hamilton en Russell verschillen daarnaast flink in leeftijd, waardoor de een richting het einde van zijn carrière gaat en de ander nog maar aan het begin van een lange loopbaan staat. 'Je hebt twee coureurs in verschillende fases in hun carrière. De machtige Lewis is er nog steeds, maar dat komt pas naar buiten wanneer de Mercedes weer zo machtig is als die ooit was', meent Coulthard.

De Schot ziet ook dat Russell simpelweg niet hoeft te denken aan zijn contractsituatie bij Mercedes. 'George staat er gewoon constant. Dit is de beste auto waarin hij ooit heeft gereden en hij zit niet met de last op zijn schouders die Lewis wel heeft, of hij zijn contract met een jaar verlengd, of hij nog wereldkampioen kan worden. Dat zorgt gewoon voor extra druk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws