Verstappens emotie na afscheid RB19 is wel begrijpelijk: 'Dat landde toen, volgens mij' Opinie
Opinie

Verstappens emotie na afscheid RB19 is wel begrijpelijk: 'Dat landde toen, volgens mij'

Verstappens emotie na afscheid RB19 is wel begrijpelijk: 'Dat landde toen, volgens mij'

Max Verstappen liet veel emotie zien bij het afscheid van de RB19, en de F1-analisten van F1 Aan Tafel weten wel waarom. Ook worden de pieken en dalen van Verstappens teamgenoot Sergio Pérez besproken tijdens het jaaroverzicht, en de Mexicaan krijgt daarbij steun uit onverwachte hoek.

'Ik heb bij Max maar twee keer een vorm van emotie gezien', begint Rob van Someren zijn analyse bij de F1 Aan Tafel-podcast. 'Bij het volkslied op Zandvoort, en toen hij na de laatste race in Abu Dhabi werd gevraagd naar het laatste rondje in de RB19.' Mattie Valk vond dat ook een bijzonder moment, omdat het liet zien hoe belangrijk de Red Bull-bolide was voor Verstappens dominante jaar in 2023. 'Daarin zag je toch bij (Verstappen, red.): dit instrument is zo belangrijk voor mij geweest om dit te bereiken. Dat raakt hem toch.' Volgens Van Someren was echter niet alleen vanwege de Red Bull-bolide zelf dat Verstappen emotioneel werd. 'Tegelijkertijd was er ook het besef: dit gaan we nooit meer meemaken. Dat landde toen, volgens mij.'

Mol haalt uit naar én verdedigt Pérez

Waar Verstappen veelal lovende woorden krijgt van de analisten, moet Pérez het af te toe wel ontgelden tijdens hun jaaroverzicht. 'Wat een sukkel die Pérez daar', haalt Olav Mol hard uit naar de Mexicaan. Mol maakt de opmerking tijdens de bespreking van de Mexicaanse Grand Prix, waarin Pérez al in de eerste bocht uit de race lag. Pérez probeerde Charles Leclerc in te halen tijdens het begin van de race, maar botste op de Ferrari-bolide van de Monegask, en vloog daardoor zelf uit de wedstrijd. 'Dat ie dan na afloop roept: podiums heb ik hier al gehad, ik wilde hier voor de overwinning gaan, dus ik ben best trots dat ik het geprobeerd heb. Flikker op! Wat een domme kreet was dat.'

Ondanks dat Mol behoorlijk hard uithaalde naar de actie van Pérez tijdens zijn thuisrace, neemt hij het aan het einde van de podcast nog wel op voor de Mexicaan. 'Aantal overwinningen van dit jaar, 19 voor Verstappen, maar wie staat er tweede in dat rijtje? Pérez. Aantal podiums over het hele jaar: 21 voor Verstappen. Wie staat er tweede in dat rijtje? Pérez. Aantal ronde aan de leiding gereden, 1003 (voor Verstappen, red.), maar wie staat er tweede? Pérez.' Van Someren herinnert Mol eraan dat de RB19 de beste auto van het veld is, maar Mol vindt het toch goed van Pérez dat hij overal tweede in de statistieken wist te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws