Steiner wil Verstappen niet in zijn team: 'Zelfs als je hem in onze auto zet, zouden we niet winnen' Formule 1
Formule 1

Steiner wil Verstappen niet in zijn team: 'Zelfs als je hem in onze auto zet, zouden we niet winnen'

Steiner wil Verstappen niet in zijn team: 'Zelfs als je hem in onze auto zet, zouden we niet winnen'

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft zich uitgesproken over de mogelijke prestaties van Max Verstappen in een Haas-bolide. In een interview met The Athletic liet Steiner weten dat zelfs met Verstappen achter het stuur, het team niet in staat zou zijn om overwinningen te behalen vanwege het gebrek aan een winnende auto.

De Italiaanse teambaas gaf aan dat als hij de keuze had, hij liever met een andere Red Bull Racing-medewerker zou samenwerken. 'Ik zou Adrian Newey kiezen, want ik ben er zeker van dat hij een winnende auto kan bouwen', aldus Steiner. 'Zelfs als je Verstappen in onze auto zet, zouden we niet winnen. Ik denk dat Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen races kunnen winnen als we over een Red Bull beschikten', voegt hij hieraan toe.

Verstappen kan Haas niet redden

De uitspraak is opmerkelijk, gezien het feit dat Verstappen momenteel wordt beschouwd als een van de topcoureurs in de Formule 1 door zijn dominantie in het 2023-seizoen. Steiner lijkt echter te benadrukken dat de prestaties van een coureur sterk afhankelijk zijn van de kwaliteit van de bolide waarin hij rijdt. Het Haas-team staat bekend om haar uitdagingen op het gebied van performance, met een bolide die niet als competitief wordt beschouwd in vergelijking met de topteams.

Haas werd laatste in het constructeurskampioenschap in 2023. Het Amerikaanse team wist enkel twaalf punten binnen te halen met haar twee coureurs Magnussen en Hülkenberg. Dit is een terugval vergeleken met het 2022-seizoen waar het team de achtste plaats wist te bemachtigen met 37 punten.

Steiner bij Red Bull

Steiner was zelf ooit werkzaam voor het Red Bull-team in NASCAR. Terugkijkend op zijn tijd bij Red Bull reflecteerde Steiner trots op de bijdragen van zijn team aan de sport. 'We presteerden het om veel technologie en engineers aan de sport toe te voegen. Een aantal mensen herkenden dat nadat ik was weggegaan. Je hoeft geen credits te krijgen. Ik denk dat we veel deden wat nu normaal is in de NASCAR', legt hij uit. De teambaas onthulde ook waarom hij Red Bull in 2008 definitief verliet. 'We waren het niet eens over de toekomst. Ik had een plan, maar daar waren zij het niet mee eens. Daarom zijn we uit elkaar gegaan, zo simpel is het', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws