Viaplay-analisten fel na nieuw tijdverlies door putdeksel: 'Zijn waarschijnlijk amateurs' Opinie
Opinie

Viaplay-analisten fel na nieuw tijdverlies door putdeksel: 'Zijn waarschijnlijk amateurs'

Viaplay-analisten fel na nieuw tijdverlies door putdeksel: 'Zijn waarschijnlijk amateurs'

Sebastiaan Bleekemolen en Giedo van der Garde vinden het onbegrijpelijk dat een losgeraakte putdeksel in bocht elf vrijdagochtend opnieuw tot kostbaar tijdverlies heeft geleid op de laatste testdag in Bahrein. Na een klein half uur reed Sergio Pérez over een putdeksel, die vervolgens losraakte. Van der Garde houdt zich niet in en haalt uit naar de verantwoordelijken op het Bahrain International Circuit.

Donderdag zorgde een losgeraakte putdeksel in bocht elf voor flink wat problemen op de tweede testdag. De sessie lag lang stil, maar het euvel werd uiteindelijk verholpen en de sessie kon weer worden hervat. Een dag later raakte er na een half uur op dezelfde plek echter opnieuw een putdeksel los. Ditmaal was niet Carlos Sainz, maar Pérez de boosdoener. Bleekemolen en Van der Garde vinden het ongelooflijk dat een putdeksel opnieuw voor probleem zorgt.

Onbegrip bij Viaplay-analisten

'Op hetzelfde punt weer', reageert Bleekemolen in de uitzending van Viaplay. 'Dit kan niet, dit kan niet! Gisteren is de sessie stilgelegd en later weer vervolgd. Wat moeten ze nu doen? Ik weet het niet', vraagt Bleekemolen zich hardop af. 'Je kan in ieder geval wel zien dat die Red Bull veel downforce heeft, want hij trekt wel zo die putdeksel eruit', probeert Van der Garde er nog een grapje van te maken alvorens hij op een serieuze toon verdergaat.

'Het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als je gisteren dit probleem al hebt gehad, dan ga je de baan vandaag nog een keer langs en het nog een keer controleren. De hele dag wordt er immers overheen gereden. Gisteren hebben we het probleem al gehad, dus dan moeten ze het probleem vandaag opgelost hebben', is Van der Garde stellig. 'Dan zijn ze net een half uurtje onderweg en dan gebeurt er weer zoiets. Belachelijk, ik vind het ook heel erg slecht! Het zijn waarschijnlijk amateurs die hier rondlopen', haalt de voormalig autocoureur hard uit naar de verantwoordelijken in Bahrein.

Opnieuw veel tijdverlies

Door het beperkte aantal testdagen is veel tijdverlies door een losgeraakte putdeksel wel het laatste wat je wil. 'Dit kan niet, het is ook te belachelijk voor woorden dat het weer gebeurt. Er wordt veel tijd verloren en je hebt nu ook een periode op het circuit dat het nog redelijk koel is en als je dan in de ochtendsessie zit zoals (Lando, red.) Norris, (Carlos, red.) Sainz of (Lewis, red.) Hamilton, dan wil je proberen om snelle tijden te rijden en dan krijg je dit', besluit Van der Garde.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws