Wereldkampioen onder de indruk van inhaalactie Verstappen: 'Het was zeer gedurfd' Opinie
Opinie

Wereldkampioen onder de indruk van inhaalactie Verstappen: 'Het was zeer gedurfd'

Wereldkampioen onder de indruk van inhaalactie Verstappen: 'Het was zeer gedurfd'

Max Verstappen wist voor de eerste bocht al de leiding te pakken in de Mexicaanse Grand Prix. De Nederlander startte vanaf de derde positie, maar wist door een knappe inhaalmanoeuvre Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas achter zich te laten. Meerdere wereldkampioenen van de autosport keken hun ogen uit en zijn onder de indruk van Verstappen.

'Wat was dat schitterend', zegt drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart tegen de NOS. 'Het is zeer gedurfd want de tanks zitten nog helemaal vol en de banden zijn nog koud. Je weet nooit hoe de auto reageert en het gat was klein.' Stewart is fan van Verstappen en hoopt dat de Formule 1 er een nieuwe wereldkampioen bij krijgt. 'Hij was de hele race dominant en in elke bocht leek hij de snelste te zijn.'

Ook Coulthard en Fittipaldi lovend over Verstappen

Ook dertienvoudig Grand Prix winnaar David Coulthard is enthousiast. 'Verstappens start was ijzersterk. Hij besliste meteen de race in die eerste bocht. Hij zat op de lijn waar je normaal gesproken ook de bocht induikt. Bottas en Hamilton zaten aan de binnenkant en moesten daardoor eerder remmen.' Coulthard spreekt over één van de moves van het jaar. Hij vindt Verstappen een uitstekende rijder en zegt dat hij wereldkampioen waardig is.

Ook de Braziliaanse oud Formule 1-coureur Emerson Fittipaldi was onder de indruk van Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen zegt dat de Nederlander het helemaal waar maakt dit seizoen. 'Dit had de Formule 1 hard nodig want het was erg saai. Max heeft nu een grote kans om wereldkampioen te worden. Het is een ontzettend lastige missie, maar het lijkt erop dat het dan toch echt gaat gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws