F2 & F3 in Sochi | F3: Doohan lapt teamorders aan zijn laars en wint laatste Formule 3-race F2 & F3
F2 & F3

F2 & F3 in Sochi | F3: Doohan lapt teamorders aan zijn laars en wint laatste Formule 3-race

F2 & F3 in Sochi | F3: Doohan lapt teamorders aan zijn laars en wint laatste Formule 3-race

De Formule 1 mag dan het hoofdgerecht zijn tijdens de Grand Prix van Rusland, maar ook de Formule 2 en Formule 3 zullen er voor de nodige actie zorgen. Beide juniorenklassen zijn aanwezig op Sochi Autodrom en dat zorgt ongetwijfeld voor extra spektakel. Middels F2 & F3 in Sochi houden wij je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de opstapklassen naar de Formule 1.

F3: Doohan lapt teamorders aan zijn laars en wint laatste Formule 3-race

Jack Doohan won zondagochtend de laatste Formule 3-race van het seizoen. De coureur van Trident was de gehele race in gevecht met teamgenoot Clement Novalak, maar wist uiteindelijk de race naar zich toegetrokken. Novalak leek sneller en het team vroeg dan ook aan Doohan om de Fransman door te laten, maar die boodschap was niet aan de coureur besteed. Doohan bleef stoïcijns aan de leiding rijden en won de race, terwijl Novalak tevreden moest zijn met P3. Zodoende sleepte het Italiaanse team wel de constructeurstitel binnen van 2021. Frederik Vesti profiteerde in de slotfase van de race van het gebakkelei bij Trident en de ART-coureur haalde Novalak in voor P2.

F2: Drugovich ontslagen uit ziekenhuis na zware crash in sprintrace

Felipe Drugovich is ontslagen uit het ziekenhuis na opgenomen te zijn wegens een crash tijdens de sprintrace. De Formule 2-coureur werd verrast door het spekgladde asfalt in Rusland en verloor de controle over zijn bolide nog voordat de race gestart was. Het gaat goed met de Braziliaan, die vermoedelijk op zondag ook gewoon aan de geplande evenementen deel kan nemen.

F2: Ticktum wint chaotische sprintrace in Sochi, Verschoor P8

Dan Ticktum heeft de Formule 2-sprintrace in Sochi gewonnen na een chaotische wedstrijd. Nog voordat de safety car voor het veld vertrokken was, crashten er al drie coureurs. Na een korte onderbreking mochten de rijders dan toch beginnen. Het was uiteindelijk de Brit die de hoogste trede van het ereschavot mocht betreden. Op de tweede plek eindigde Red Bull-junior Juri Vips, met thuisheld Robert Shwartzman op P3.

Van de twee deelnemende Nederlanders wist Richard Verschoor het beste eindresultaat te behalen. De MP Motorsport-rijder eindigde op P8, op circa veertien seconden van de top van het veld. Dit eindresultaat is in een sprintrace goed voor één WK-punt. Bent Viscaal, de andere Nederlander, wist de race helaas niet uit te rijden. Na een spin kwam hij niet meer van zijn plek, wat in een DNF resulteerde.

Tweede Formule 3-race is gecanceld, F2 verplaatst tot na de kwalificatie

Er is een nieuw tijdschema voor het verloop van deze middag in de Formule 1. De F2-race zal plaats moeten vinden na de kwalificatie in de Formule 1, de Formule 3 heeft daardoor geen plaats meer om te racen dit weekend. Het betekent dat de F3-teams inmiddels de biezen kunnen pakken.

F2 race is afgelast, geen race tot F1-kwalificatie

De Formule 2 is inmiddels tóch afgelast. De FIA heeft bij F1-journalist Luke Smith bevestigd dat er geen bolides de baan op zullen gaan, tot het moment dat de kwalificatie van de F1 is afgerond. De stewards kijken op het moment de situatie nog even aan.

Formule 2-race vindt mogelijk doorgang, droge periode op Sochi

Mogelijk wordt er toch nog geraced vanmiddag in de Formule 2. Op het moment lijkt het erop dat het wat droger is geworden op het circuit van Sochi. Théo Pourchaire denkt er in ieder geval het zijne van, mogelijk gaat de Formule 2-race toch nog door.

F2 race uitgesteld door enorme regenval in Sochi

De Formule 2-race op het circuit van Sochi is uitgesteld. Motorsport-total.com meldt dat de pitlane nu open zou moeten zijn voor de Formule 2-race, het is echter niet gebeurd vanwege de enorme regenval op het circuit. Mogelijk kan de regen ook nog gevolgen gaan hebben voor de kwalificatiesessie, vanmiddag

F2: Piastri pakt wederom pole, Verschoor en Viscaal in middenveld

Voor de derde keer op rij pakt Oscar Piastri poleposition. Op het Sochi Autodrom loopt de kampioenschapsleider hierdoor verder uit op de rest van het veld, Jehan Daruvala en Theo Pourchaire bezetten de tweede en derde startplaats in de Formule 3-race in Rusland. Voor Richard Verschoor en voor Bent Viscaal was het een minder geslaagde kwalificatie, de twee Nederlanders starten achter elkaar vanaf respectievelijk de vijftiende en zestiende startplaats.

Titelkandidaat Guanyou Zhou, de nummer twee in het WK, start de F3-race vanaf de vierde positie. Piastri staat met 149 punten nu vijftien punten los van de Chinees autocoureur, die volgens roddels op de wandelgangen 30 miljoen euro wist op te hoesten voor het laatste Formule 1-stoeltje die nog vrij is voor 2021, bij Alfa Romeo.

F3: eerste race naar vrijdagavond verplaatst wegens hevige verwachte regenval

De Formule 3 heeft maatregelen getroffen naar aanleiding van de weersvoorspelling voor zaterdag. Op dag twee in Sochi is hevige regenval voorspeld, ook op de zaterdagochtend, wanneer de eerste F3-race in eerste instantie plaats had moeten vinden. Om mogelijke problemen te voorkomen schuift de juniorenklasse de eerste wedstrijd van het weekend naar voren. Om 17.25u lokale tijd (18.25u Nederlandse tijd) wordt de eerste wedstrijd dus verreden.

F3: Doohan pakt poleposition voor hoofdrace in Rusland

In een chaotische kwalificatiesessie was het Jack Doohan die poleposition wist te pakken voor de hoofdrace van de Formule 3. Daarmee is het dus niet WK-leider Dennis Hauger die de voorste startplek wist te bemachtigen. De Noor start vanaf P9. Doohan heeft er op vrijdag nog geen voordeel van: wegens de omgekeerde grid zal hij de eerste race van het weekend vanaf de dertiende stek aanvangen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws