F3 in Nederland | Hauger slaat megaslag in titelstrijd met zege F2 & F3
F2 & F3

F3 in Nederland | Hauger slaat megaslag in titelstrijd met zege

F3 in Nederland | Hauger slaat megaslag in titelstrijd met zege

Ook de Formule 3 rijdt dit weekend in Nederland. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, is de klasse voor Nederlandse F1-fans wel interessant. Zo is er voldoende talent te vinden van diverse juniorenprogramma's van de Formule 1-teams, terwijl we bij MP Motorsport Tijmen van der Helm terugvinden. Middels F3 in Nederland spelen wij de meest recente updates door van het Formule 3-raceweekend.

Hauger slaat megaslag in titelstrijd met zege

Dennis Hauger heeft de hoofdrace van het Formule 3-weekend op Zandvoort gewonnen. De Red Bull-protegé domineerde en kwam met een voorsprong van enkele seconden als eerste over de meet, voor respectievelijk Clement Novalak en Alexander Smolyar. Haugers naaste titelconcurrent Jack Doohan werd vierde en kijkt met nog drie races te gaan tegen een forse achterstand aan. Hauger gaat aan de leiding in het WK met 188 punten, terwijl Doohan er 150 heeft. Tijmen van der Helm werd in de laatste ronde aangetikt door Juan Manuel Correa, waardoor zijn race strandde in de Hugenholtzbocht.

Martins wint knotsgekke tweede race vanaf P5

Niet alleen in de Formule 1 wordt op zaterdag een Nederlands feestje gevierd, ook in de Formule 3 is er Nederlands succes. Namens MP Motorsport scoorde coureur Victor Martins zijn eerste overwinning van hemzelf en de Nederlandse renstal dit seizoen. Na een turbulente race, waarin de Fransman vanaf P5 begon, wist Martins de race te winnen.

Er gebeurde veel in de race op Circuit Zandvoort, waar de safety car tweemaal naar buiten moest komen als gevolg van incidenten op de baan. Met name bij de tweede hervatting van de race werd het chaos, waarbij Jack Doohan van de baan raakte en peperdure punten liet liggen voor het kampioenschap. Dennis Hauger, die poleposition pakte op vrijdag, kreeg een lekke band en ook hij zag dus veel punten verloren gaan. Gelukkig voor hem mag de Red Bull-junior zondag vanaf pole vertrekken. De Nederland Thijmen van der Helm kwam niet verder dan P22.

Arthur Leclerc wint F3 in Nederland

Na een zeer sterke race voor Arthur Leclerc wint hij de eerste F3-race in Nederland. De broer van F1-coureur Charles Leclerc reed het gros van de race vooraan en hoefde geen tegenstand te duldden. Wel kwam zijn directe tegenstander Sargeant flink dichtbij, maar hij moest noodgedwongen achter de Monegask aansluiten.

Thijmen van der Helm reed een steady race, maar wist geen potten te breken in de Formule 3 dit keer. Hij kwam niet verder dan de 21e positie op het circuit van Zandvoort.

Poleposition voor op Zandvoort, Van der Helm P25

De poleposition voor de Formule 3-race op zondag is gegrepen door Dennis Hauger. De coureur van Prema en Red Bull Racing-protegé klokte de snelste tijd op het Circuit Zandvoort en mag op racedag vanaf de eerste plek beginnen. Naast hem zal David Schumacher staan, gevolgd door Victor Martins, Jack Doohan en Clement Novalak die de top vijf afmaken. Tijmen van der Helm zal tijdens zijn thuisrace beginnen vanaf P25.

Crawford tiende sneller dan ART-duo, Van der Helm P29

Jak Crawford was tijdens de eerste vrije training van de Formule 3 in Zandvoort de snelste man. De Red Bull Racing-protegé was een tiende sneller dan het ART-duo Alexander Smolyar en Frederik Vesti. Kampioenschapsleider Dennis Hauger, eveneens uit het talentenprogramma van Red Bull, werd met zijn Prema vierde. Tijmen van der Helm kwam niet verder dan de 29e plek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws