Monaco Formule 2-winnaar Pourchaire: 'Het was een onwerkelijk gevoel' F2 & F3
F2 & F3

Monaco Formule 2-winnaar Pourchaire: 'Het was een onwerkelijk gevoel'

Monaco Formule 2-winnaar Pourchaire: 'Het was een onwerkelijk gevoel'

Théo Pourchaire wist in Monaco een Formule 2-wedstrijd te winnen en heeft daar nu op teruggeblikt. De pas 17-jarige Fransman was ontroerd toen hij zich realiseerde dat hij in de subklasse van de Formule 1 een van de Grands Prix gewonnen had op het meest prestigieuze circuit van de hele kalender. Dat moest uiteraard gevierd worden met de ouders én hond Piky.

'Ik huilde een beetje toen ik over de finishlijn kwam, maar daarna heb ik ervan genoten met mijn familie en mijn team', stelt Pourchaire in gesprek met Peter Windsor, op wiens YouTube-kanaal een kort interview met de getalenteerde ART-coureur. Hij werd in het vorstendom de jongste coureur ooit die een Formule 2-race won. 'Iedereen was ontzettend blij', vervolgt hij trots.

De dag erna werd hij wakker en stond de telefoon roodgloeiend - hij had immers iets unieks neergezet op het nauwe straatcircuit: 'Het was een onwerkelijk gevoel. Je wordt de dag erna wakker en je ziet overal artikelen en krijgt berichtjes. Dan realiseer je je: ik heb Monaco gewonnen!' Zijn familie huurt tevens een appartement in Monaco dus hij werd wakker in zijn eigen bed.

Pourchaire en zijn hond

In dat appartement wachtte ook zijn hond, genaamd Piky, op hem. Uit het fragment wordt duidelijk dat hij dol is op het dier en dat hij ook een soort steun vindt bij zijn trouwe viervoeter: 'Elke keer dat ik terug kwam van een race wachtte de hond op mij in het appartement', zo sluit hij het korte maar bondige interview met de gerenommeerde Britse Formule 1-journalist af.

Pourchaire in gesprek met Windsor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws