Viscaal unaniem verkozen tot rookie of the year bij de ELMS: 'Dit doet mij oprecht veel' Algemeen
Algemeen

Viscaal unaniem verkozen tot rookie of the year bij de ELMS: 'Dit doet mij oprecht veel'

Viscaal unaniem verkozen tot rookie of the year bij de ELMS: 'Dit doet mij oprecht veel'

Bent Viscaal is uitgeroepen tot rookie of the year bij de European Le Mans Series. De coureur maakte dit jaar zijn debuut in de enduranceklasse, nadat hij vijf jaar lang in formulewagens te vinden was. De prestaties bleven grotendeels uit voor de Nederlander, maar dat was vaak buiten zijn schuld om. Door enkele geweldige prestaties heeft een vakjury Viscaal uiteindelijk unaniem benoemd tot rookie of the year.

'Dit doet mij oprecht veel', laat Viscaal weten in een persbericht. De coureur heeft dit jaar bewust de keuze gemaakt om over te stappen naar de enduranceracerij. Viscaal stelt dat hij van het seizoen heeft genoten, maar dat het tegelijkertijd ook wennen was. 'Het verschil met de Formule 2 is vrij groot. In de langeafstandswedstrijden gaat het veel meer om het racen zelf en zijn er bovendien meer kansen om je als coureur te onderscheiden. Resultaat-technisch had er echter meer ingezeten.'

'Om te zeggen dat ik zeker twee races had kunnen winnen klinkt voor de buitenwereld misschien wat arrogant, maar we hadden wel degelijk de snelheid', vervolgt de Twentenaar. Viscaal is echter wel blij dat hij erkenning heeft gekregen voor dit seizoen. Hij wil daarvoor ook graag zijn team bedanken. 'We hebben met zijn allen hard gewerkt. Helaas bleven we iets te vaak onbeloond. Voor mij werkt deze onderscheiding als een gigantische boost om volgend jaar voor het hoogst haalbare te gaan.'

Viscaal kijkt uit naar tweede seizoen in de ELMS

Volgend jaar gaat Viscaal dus beginnen aan zijn tweede seizoen in de ELMS. De coureur hoopt volgend jaar opnieuw een trofee te kunnen winnen. 'Ik voel me op mijn gemak in de LMP2-wagen en ben van zins om succesvol in de langeafstandsraces te zijn. Volgend seizoen wil ik strijden om de kampioenschapstitel, zodat ik ook in 2023 het ELMS-gala kan verlaten met een trofee. Wat mij betreft mag de volgende jaargang morgen al beginnen', aldus Viscaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws