Alesi nieuwe president Le Castellet 'heeft als missie om de F1 terug te laten keren naar Frankrijk' Formule 1
Formule 1

Alesi nieuwe president Le Castellet 'heeft als missie om de F1 terug te laten keren naar Frankrijk'

Alesi nieuwe president Le Castellet 'heeft als missie om de F1 terug te laten keren naar Frankrijk'

Oud-coureur Jean Alesi is onlangs in zijn nieuwe rol getreden als president van het Franse circuit Paul Ricard. De voormalig Ferrari-coureur wil graag de koningsklasse terug laten keren naar Frankrijk. De Grand Prix van Frankrijk staat sinds 2023 niet meer op de kalender, en daar wil Alesi graag verandering in brengen.

De 58-jarige was vanaf 2017 al ambassadeur voor het bekende racecircuit in Le Castellet, maar is 2 februari de president van Paul Ricard. Alesi heeft veel speciale herinneringen op het circuit, hij maakte in 1989 namelijk zijn Formule 1-debuut op de Franse baan en pakte dat raceweekend direct een P4. 'Ik voel me erg vereerd', zegt Alesi, geciteerd door de Duitse tak van Motorsport.com. Hij herinnert zich dat Paul Ricard de start van zijn carrière vormde en zijn passie voor motorsport bevestigde.

'Als ik terugdenk aan toen ik een jonge coureur was, had ik nooit kunnen bedenken dat ik deze rol jaren later op me zou nemen. Deze route is gelinkt aan mijn lot', vertelt de Fransman. Als president van het circuit gaat hij nauw samenwerken met de manager Stephane Clair. Ze hebben als doel om de Formule 1 terug te brengen naar Frankrijk nadat de race van de kalender verdween aan het einde van het 2022-seizoen. Paul Ricard stond vanaf 2018 een tijdje op het jaarlijkse F1-programma, maar dat was slechts van korte duur.

Infrastructuur rondom het circuit moet flink op de schop

Er is een beetje hoop dat de Grand Prix van Frankrijk volgend jaar weer terug zal keren op de kalender, wellicht in afwisseling met andere evenementen. Dat gaat hoe dan ook niet makkelijk worden, aangezien de uitbreiding van de eigenaren van Liberty Media Formula 1 de focus op buiten Europa hebben gevestigd. De eerste stap richting de comeback van Paul Ricard is het werk dat moet worden verricht betreffende de infrastructuur rondom het circuit. Dat leverde elke editie namelijk veel klachten op van de fans. Terwijl er geen Grand Prix meer wordt georganiseerd op Le Castellet rijden er nog wel Formule 1-wagens, aangezien veel teams daar bandentests doen. In totaal heeft Paul Ricard achttien Grands Prix mogen organiseren. Max Verstappen won de laatste twee edities.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws