Norris dankbaar voor fans in kwestie om mentale gezondheid: 'Goed om publiekelijk over te spreken' Formule 1
Formule 1

Norris dankbaar voor fans in kwestie om mentale gezondheid: 'Goed om publiekelijk over te spreken'

Norris dankbaar voor fans in kwestie om mentale gezondheid: 'Goed om publiekelijk over te spreken'

McLaren-coureur Lando Norris staat om veel dingen bekend. Naast onder andere zijn humor, livestreams en zijn onmiskenbare racetalent staat hij bekend om zijn openheid over het lastige en gevoelige onderwerp 'mentale gezondheid'. De pas 22-jarige Brit is 'trots' op het feit dat hij als atleet kan opkomen voor diegene die het mentaal moeilijk hebben.

Norris is een open persoon en deelt ook wel eens zijn eigen mentale kwalen. En dan met name hetgeen wat hem bezighield tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 in 2019. Samen met zijn team McLaren en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo helpt hij ook proactief mee aan het steunen van het door het team gekozen mental health-goede doel Mind.

'Ik ben blij dat ik één van de mensen ben die het omarmt en zelfverzekerd genoeg is om erover te praten. Mijn fans zijn degenen die me hebben laten beseffen dat het goed is om me hier publiekelijk over uit te spreken', zegt Norris. 'Het praten over dit soort dingen heeft geen negatieve kant, je zal er altijd beter van worden. En het feit dat ik veel volgers heb, betekent alleen maar dat ik mensen kan helpen die er zelf moeite mee hebben.'

Norris: 'Ik kreeg berichtjes van mensen die zeiden dat ik ze geholpen heb'

De McLaren-coureur beseft zich heel goed wat voor grote impact hij kan hebben op de mensen die hulp nodig hebben. 'Toen ik zag dat ik berichtjes kreeg van mensen die zeiden dat ik ze enorm had geholpen om zich beter te laten voelen was ik echt heel blij. Hoe meer ik daarvan zag, hoe meer ik me besefte wat ik met mijn positie in de Formule 1 en mijn fanbase kan doen', deelt hij via Formula1.com.

Initiatief McLaren en Mind: Wat Ricciardo en Norris bijdragen

De initiatieven vanuit McLaren om het goede doel Mind te helpen hebben al heel wat opgeleverd. Zo heeft Norris meegedaan aan een esports-evenement voor Mind, hebben beide McLaren-coureurs t-shirts ontworpen waarvan de opbrengsten gedoneerd zijn aan het goede doel en andere McLaren-teamleden hebben samen ook duizenden euro's opgehaald voor Mind. Ook heeft de jonge Brit geld opgehaald voor Our Frontline, ook een goed doel voor mentale gezondheid, door met een speciale helm te racen in Silverstone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws