Van der Garde: 'Als Verstappen boos is, dan heeft hij nog meer van: ik ga die zege pakken' Formule 1
Formule 1

Van der Garde: 'Als Verstappen boos is, dan heeft hij nog meer van: ik ga die zege pakken'

Van der Garde: 'Als Verstappen boos is, dan heeft hij nog meer van: ik ga die zege pakken'

Max Verstappen heeft volgens Giedo van der Garde en Tom Coronel laten zien waarom hij de nummer één is bij het team van Red Bull Racing. De analisten van Viaplay zagen een getergde Verstappen en dat haalde het beste in de coureur naar boven. De tweevoudig wereldkampioen kon in de eerste stint goed op zijn banden passen en maakte daarin ook geen fouten.

Ondanks dat Verstappen vanaf P9 moest starten, zag Van der Garde de overwinning voor de regerend wereldkampioen al wel aankomen. 'Het was weer het gat dat hij het hele weekend had. Het gat was in Q1 en Q2 drie of vier tienden en ik denk dat het in de race nog groter was', zegt de voormalig Formule 1-rijder bij Viaplay. Hiermee gaf Verstappen zijn visitekaartje af, ook aan zijn teamgenoot. 'Die gozer heeft zo goed gereden. Ik denk dat Pérez weer lekker op zijn plek gezet is en precies weet dat hij de nummer twee is.'

Van der Garde: 'Elke ronde was sneller, sneller, sneller'

Mede dankzij een alternatieve strategie kon Verstappen relatief snel naar zijn teamgenoot toe rijden. Op de hards kon de Nederlander 45 ronden rijden, ondanks dat Coronel zag dat hij aan het einde van zijn stint nog flink door mocht trappen. 'Die bleef lang heel, maar dat betekent ook gewoon dat je de banden beter aanvoelt. Terwijl hij toch dat risicootje neemt, want hij weet dat hij een lange stint moest doen, ook met safetycars. Maar hij gaat gewoon all-in, altijd voor het hoogst haalbare.'

'Ik heb het gevoel dat als hij boos is, en op zaterdag was hij teleurgesteld dat hij op de negende plek staat, dat hij nog meer had van: ik ga die overwinning pakken', haakt Van der Garde daarop in. De voormalig Formule 1-coureur zag dat dit het beste in de Red Bull-coureur naar boven haalde. De zege van Verstappen was dan ook foutloos. 'Dat zag je aan alles. Hij reed ontzettend strak, hij was zo ongelooflijk goed. Elke ronde was sneller, sneller, sneller. Hij heeft geen enkel foutje gemaakt, top!',aldus een enthousiaste Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws