Wolff wil strenge controles FIA: 'Maar FIA neemt te veel hooi op de vork' Formule 1
Formule 1

Wolff wil strenge controles FIA: 'Maar FIA neemt te veel hooi op de vork'

Wolff wil strenge controles FIA: 'Maar FIA neemt te veel hooi op de vork'

Toto Wolff denkt dat er nog een hoop kan verbeteren aan de controles die de FIA uitvoert na de Grands Prix. Momenteel voert het bestuursorgaan willekeurige controles uit na afloop van races om te kijken of auto's wel voldoen aan de reglementen. Wolff is van mening dat dit wat breder getrokken moet worden, al begrijpt de teambaas van Mercedes dat daar momenteel niet de capaciteit voor is.

Tijdens het sprintraceweekend in de Verenigde Staten werden Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd aangezien de planken onder hun auto's te veel waren versleten. De data van hun bolides zorgden ervoor dat de stewards even wilden controleren of alles in orde was en dat bleek niet zo te zijn. Er werd besloten om nog twee auto's te bekijken, namelijk die van Max Verstappen en Lando Norris. Deze bolides bleken wel legaal te zijn, waardoor Verstappen zijn zege mocht behouden.

Na de Grand Prix van Mexico besloot de FIA de planken niet te controleren. Ditmaal koos het bestuursorgaan ervoor om andere onderdelen te checken. De afgelopen week was er wat kritiek op de FIA, aangezien niet alle auto's gecontroleerd kunnen worden in verband met de tijdsdruk. Wolff ziet dan ook nog voldoende ruimte voor verbetering. 'Ik denk dat de FIA en de controleurs te veel hooi op hun vork nemen', wordt de Mercedes-teambaas geciteerd door internationale media.

Wolff zag problemen in Austin al wel aankomen

De Oostenrijker denkt wel dat de willekeurige controles momenteel de enige manier is waarop de FIA kan checken of teams zich aan het reglement houden. Toch denkt Wolff dat het bestuursorgaan het wel had kunnen verwachten en mogelijk meer had moeten doen. 'Het controleren van de slijtage van de bodemplaat tijdens een sprintraceweekend in Austin, op het hobbeligste circuit, zal er alleen maar voor zorgen dat er achteraf wat chaos kan ontstaan.'

Wolff hoopt dan ook dat de controles in de toekomst nog wat strenger zullen zijn. De teambaas kan in ieder geval leven met de beslissing die de FIA maakte na de Grand Prix van de Verenigde Staten. 'Dus misschien kunnen we beter het wat breder trekken, maar voorlopig moeten we de controles accepteren zoals ze zijn. We hebben gewoon strengere handhaving nodig en als we betrapt worden op het niet voldoen aan de voorschriften, dan worden we gediskwalificeerd, dat is duidelijk', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws