Alpine lanceert groot nieuw initiatief voor meer vrouwen in de Formule 1 Formule 1
Formule 1

Alpine lanceert groot nieuw initiatief voor meer vrouwen in de Formule 1

Alpine lanceert groot nieuw initiatief voor meer vrouwen in de Formule 1

Alpine heeft bekend gemaakt met een nieuw groot initiatief te komen. Het team gaat wat doen aan de diversiteit, en komt met een plan om meer vrouwen in de Formule 1 te krijgen. De bedoeling is dat er zowel meer coureurs als werknemers komen. Op dit moment is bij Alpine ongeveer tien procent van de werknemers vrouw, dit ligt gelijk aan het gemiddelde in de koningsklasse van de autosport. Dat percentage moet omhoog vindt Alpine.

Het Rac(H)er-programma omvat zowel het Formule 1-team als de Alpine-autobranche en heeft tot doel het percentage vrouwen drastisch te verhogen, evenals het aantal vrouwelijke coureurs dat het met zich meebrengt via het Academy-ontwikkelingsprogramma. 'De problemen met betrekking tot vrouwelijke vertegenwoordiging en diversiteit binnen het bedrijf worden benadrukt door het feit dat het personeelsbestand van het BWT Alpine F1 Team slechts voor tien procent uit vrouwen bestaat, een gemiddelde dat in de autosportindustrie wordt aangetroffen.'

In 72 jaar aan Formule 1-races waren slechts zes van de 885 coureurs vrouw', aldus Alpine op hun website. 'Vrouwelijke talenten worden maar al te vaak te laat opgemerkt en ondersteund om een ​​langdurige carrière op het hoogste niveau na te streven. Het programma van de academie is erop gericht om vanaf jonge leeftijd vrouwelijke karters te identificeren die de Formule 1 willen bereiken.'

Alpine wil naar dertig procent vrouwelijke werknemers

Eerder dit jaar legde Alpine W Series-rijder Abbi Pulling vast als lid van de academie en rekruteerde haar mentor en mede-W Series-coureur Alice Powell voor een rol voor talentidentificatie en ontwikkeling die vooral gericht was op vrouwelijke coureurs. Het nieuwe programma zal ondersteund worden door een onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Paris Brain Institute om te waarderen wat er nodig is om een ​​coureur van topklasse te zijn. En het wordt gebruikt om barrières aan te pakken die tot nu toe de vrouwelijke aanwezigheid op de Formule 1-grid hebben beperkt.

Het programma van Alpine streeft ernaar om binnen vijf jaar van de huidige statistiek van slechts tien procent vrouwelijk personeel in de automobielsector naar dertig procent te gaan. Dit moet gebeuren via de aanwerving van vijftig procent mannelijk, en vijftig procent vrouwelijke stagiairs en afgestudeerden. Die onmiddellijk beginnen en inspanningen verrichten om van elke medewerker een ambassadeur te maken die in staat is om Rac(H)er te promoten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws