Andretti: 'In 2023 zullen drie teams vechten voor de titel en komen er verrassingen' Formule 1
Formule 1

Andretti: 'In 2023 zullen drie teams vechten voor de titel en komen er verrassingen'

Andretti: 'In 2023 zullen drie teams vechten voor de titel en komen er verrassingen'

Mario Andretti gaat ervan uit dat er in 2023 meerdere teams zijn die voor het kampioenschap kunnen vechten. In 2022 waren het Red Bull Racing en Ferrari die over het algemeen vooraan reden, maar voornamelijk Mercedes zal zich komend seizoen in die strijd kunnen mengen. Verder zullen er volgens Andretti ook nog andere teams gaan verrassen.

De voormalig Formule 1-coureur verwacht dat Mercedes na een moeilijk 2022-seizoen er komend jaar weer volledig voor zal gaan. 'Je moet ervan uitgaan dat ze net zo hard terugvechten als altijd', begint de 82-jarige tegenover RTL. Hoewel het Duitse team zeker aan het begin van afgelopen seizoen moeite had om bijvoorbeeld met beide auto's in Q3 te komen, zette het team door het jaar heen goede stappen.

In Brazilië wist coureur George Russell zelfs een overwinning te pakken en hij versloeg teamgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Andretti heeft dan ook goede verwachtingen van de jonge coureur. 'Als je kijkt naar zijn prestaties vorig jaar, niet alleen in de kwalificatie, maar ook naar zijn racevaardigheid, dan moet je hem zien als een openbaring', benoemt de voormalig Formule 1-coureur.

Andretti ziet grote verrassing in 2023

Buiten Mercedes zullen Red Bull en Ferrari weer kunnen vechten voor de titel. Hoewel de Scuderia afgelopen jaar moeite had om de sterke prestaties door het hele jaar heen door te zetten, heeft het team in 2023 weer nieuwe kansen wanneer de problemen rondom het bandenmanagement, de onbetrouwbaarheid en de strategie zijn opgelost. 'Kun je je voorstellen dat we drie teams hebben die hard vechten en dat zo nu en dan een vierde team zoals McLaren zijn neus erin steekt?', vraagt Andretti zich af.

Bovendien zijn dat niet de enige teams die in 2023 stappen kunnen gaan zetten. Andretti ziet namelijk ook kansen voor het team van Aston Martin. 'Dat kan wanneer ze hun fabriek en dat alles bij elkaar hebben en daar bovenop is Fernando Alonso er nu', eindigt de wereldkampioen van 1978. Hij doelt hiermee op de nieuwe fabriek in Silverstone die Aston Martin in mei komend jaar zal kunnen gebruiken. Daarmee kunnen er dus verrassingen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws