Andretti heeft alle vertrouwen in een terugkeer van Schumacher: 'Zulke talenten gaan niet weg' Formule 1
Formule 1

Andretti heeft alle vertrouwen in een terugkeer van Schumacher: 'Zulke talenten gaan niet weg'

Andretti heeft alle vertrouwen in een terugkeer van Schumacher: 'Zulke talenten gaan niet weg'

Voormalig Formule 1-coureur Mario Andretti gaat ervan uit dat Mick Schumacher zal kunnen terugkeren met een fulltime-zitje in de koningsklasse. De Duitser reed afgelopen seizoenen bij het team van Haas, maar moest daar plaatsmaken voor landgenoot Nico Hülkenberg. Momenteel vervult hij een rol als reservecoureur bij Mercedes, maar hij wil niets liever dan racen.

Andretti heeft er alle vertrouwen in dat Schumacher weer op de grid te vinden zal zijn. 'Ik weet zeker dat iemand hem zal nemen. Zulke talenten gaan niet weg', begint de eenvoudig wereldkampioen tegenover RTL. De voormalig coureur ziet namelijk progressie bij de jonge coureur in de twee seizoenen dat hij uitkwam voor het team van Haas.

In 2021 presteerde de wagen van het Amerikaanse team minder goed, maar wist de Duitser zijn teamgenoot Nikita Mazepin wel constant te verslaan. Afgelopen seizoen was de Haas-bolide sterker, maar was Kevin Magnussen over het algemeen sneller. Met twaalf punten werd Schumacher afgelopen seizoen zestiende en Andretti zag voornamelijk dat seizoen progressie bij de coureur. 'Ik denk dat Mick zich enorm heeft verbeterd, vooral het afgelopen seizoen. Daar is geen twijfel over mogelijk, want dat was te merken aan zijn prestaties', benadrukt hij.

Andretti: 'Hij droeg de naam Schumacher met veel trots'

De druk op de 23-jarige was bij binnenkomst in de koningsklasse al enorm als zoon van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher. Andretti ziet dat de Formule 2-kampioen van het 2020-seizoen met waardigheid met die druk omging. 'Ik denk dat hij de naam Schumacher ongetwijfeld met veel trots droeg', zo eindigt de 82-jarige voormalig coureur.

De voormalig teambaas van Schumacher bij Haas, Günther Steiner, liet eerder al weten te dat hij ervan uitgaat dat Schumacher bij het team van Mercedes goed zit. Ook Nyck de Vries zat bij de Duitse renstal en kon uiteindelijk na jaren ook een intrede maken in de koningsklasse. Verder zijn er ook zeker nog opties voor de coureur, want eerder gaf Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, al aan dat hij Schumacher graag voor het Italiaanse team had zien rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws