Windsor verwacht dat Norris in 2025 bij Ferrari rijdt: 'Is aantrekkelijker dan naast Verstappen' Formule 1
Formule 1

Windsor verwacht dat Norris in 2025 bij Ferrari rijdt: 'Is aantrekkelijker dan naast Verstappen'

Windsor verwacht dat Norris in 2025 bij Ferrari rijdt: 'Is aantrekkelijker dan naast Verstappen'

Formule 1-journalist Peter Windsor ziet Lando Norris mogelijk over twee jaar bij het team van Ferrari rijden. De 23-jarige coureur rijdt momenteel bij McLaren, maar volgens Windsor zouden er flinke verschuivingen kunnen komen wanneer zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton met pensioen gaat.

Windsor verwacht dat bij een vertrek Hamilton, Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, zal kiezen voor de Ferrari-coureur die afgelopen seizoen meedeed in de strijd om de titel. 'Laten we zeggen dat Lewis stopt aan het einde van 2024, ik kan me voorstellen dat Toto gaat proberen voor Charles Leclerc te gaan', begint de journalist op zijn eigen Twitch-kanaal.

De zeventigjarige vertelt dat het een puinhoop zou kunnen worden om Leclerc bij George Russell te plaatsen. 'Maar als Toto bereid is om Russell bij Hamilton te plaatsen, zal hij natuurlijk ook bereid zijn om hem bij Leclerc te zetten', vervolgt Windsor. 'Dus als Leclerc van Ferrari naar Mercedes gaat, wat zou Ferrari dan doen? Ik denk dat ze er alles aan zouden doen om Lando te pakken te krijgen', verwacht hij.

Windsor: 'Ik denk dat Norris een halve kans heeft bij Ferrari'

De Britse coureur rijdt momenteel echter nog wel bij McLaren en heeft een contract tot het einde van 2025. 'Ik denk dat Lando het op dat moment best moeilijk zou vinden om nee te zeggen tegen Ferrari, alle contractuele zaken terzijde schuivend omdat ik denk dat ze het zich op dat niveau kunnen veroorloven om een coureur uit hun contract te kopen', verklaart Windsor. 'Ik denk dat Lando een halve kans heeft bij Ferrari, als Leclerc ergens heen gaat om Lewis te vervangen.'

Toch is de CEO van McLaren, Zak Brown, erg blij met zijn talentvolle coureur. 'Zou Zak Lando in de weg staan? De coureur zou waarschijnlijk tegen Zak zeggen: kijk, alles is geweldig geweest. We hadden Daniel (Ricciardo, red.), alles was in orde, en dan zet je (Oscar) Piastri in de auto en het is nu een puinhoop. Ik wilde het niet, jij hebt het toch gedaan, ik ben hier weg, nu', verwacht Windsor.

'Norris zou niet naast Verstappen willen rijden'

Toch zou het voor Norris wel een moeilijke situatie kunnen worden. 'Want als er maar één Ferrari rijdt, zal dat andere zitje bijvoorbeeld een stuk aantrekkelijker zijn dan naast Max (Verstappen, red.) rijden bij Red Bull Racing als Pérez stopt. Ik denk dat als je Lando bent, als je ergens heen gaat, je naar Ferrari of Mercedes gaat. Je zou niet naast Max willen rijden, ook al krijgt hij misschien een aanbod om dat te doen. Dus Ferrari voor Lando zou mega zijn, nietwaar? Het zou eigenlijk geweldig zijn voor ons allemaal, we zouden het geweldig vinden.'

Windsor verwacht dat Hamilton, die ook Brits is, het bij Norris zou melden wanneer hij met pensioen gaat. 'Lando zal zeker nadenken over wat er hierna gaat gebeuren. En de heads-up die Lando nodig heeft, is van Lewis. Hij wil dat Lewis zegt: Oké, dit is de datum dat ik met pensioen ga. En dan kan Lando aan de slag met wat hij gaat doen', eindigt Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws