Andretti nog altijd verbolgen over reactie F1: 'Wat moeten we nog meer leveren?' Formule 1
Formule 1

Andretti nog altijd verbolgen over reactie F1: 'Wat moeten we nog meer leveren?'

Andretti nog altijd verbolgen over reactie F1: 'Wat moeten we nog meer leveren?'

Mario Andretti begrijpt nog altijd niet waarom de poging van Andretti Autosport en Cadillac om de Formule 1 te betreden niet serieus wordt genomen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft het team alle stappen doorlopen om een intrede waar te maken. Bovendien verzekert de enkelvoudig wereldkampioen dat zowel Andretti Autosport als General Motors de stap serieus nemen en op de lange termijn in de sport willen blijven.

Andretti weet zeker dat General Motors heel serieus is over het Formule 1-project. 'Het is geen PR-trucje, want GM heeft zijn trots', zegt de Amerikaan bij Auto, Motor und Sport. 'Ze willen zich niet alleen aan iets vastklampen, ze willen de technologie zelf introduceren.' Cadillac staat vooral bekend als luxemerk, maar het bedrijf neemt het motorsportavontuur zeker serieus. 'Hun campagne wordt al ondersteund door de successen in de IMSA. Nu willen ze ook naar Le Mans. Formule 1 past perfect in hun strategie. Eigenlijk zou Formule 1 moeten zeggen: Welkom Cadillac.'

Andretti: 'We hebben alles al geleverd'

De eerste pogingen van Andretti om de Formule 1 binnen te komen, werden van tafel geveegd. Er moest een autofabrikant verbonden zijn aan de naam om waarde te kunnen toevoegen. Er zijn nu weer gesprekken geweest met het management van de Formule 1. 'De FIA heeft ons al veel specifieke vragen gesteld en we konden ze allemaal tot onze volle tevredenheid beantwoorden. De president heeft nu alles dat nodig is voor een aanvraag. Toen dat niet genoeg was, moesten we een fabrikant gaan zoeken. Die hebben we geleverd. Wat moeten we nog meer leveren?'

Als de aanvraag van Andretti wordt geaccepteerd, hoopt het team lang in de Formule 1 te blijven. Zo zou de familie niet alleen een coureurskampioen kunnen hebben, maar ook met het team een constructeurstitel. 'Het is een langetermijnproject. Kijk naar onze geschiedenis. Iedereen kan zien wat motorsport voor onze familie betekent. Dat is ons leven. We waren niet in een serie voor een korte tijd om winst te maken. We hebben al veel geïnvesteerd en ingenieurs aangenomen die wachten tot het begint. Als ze niet in ons geloofden, waren ze allang weggegaan', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws