Samenwerking Cadillac en Andretti maakt indruk, maar 'wie toetreedt, moet de groei meebrengen' Formule 1
Formule 1

Samenwerking Cadillac en Andretti maakt indruk, maar 'wie toetreedt, moet de groei meebrengen'

Samenwerking Cadillac en Andretti maakt indruk, maar 'wie toetreedt, moet de groei meebrengen'

Toto Wolff en James Vowles hebben positief gereageerd op het nieuws dat General Motors met Cadillac de samenwerking is aangegaan met Andretti. Het team van Michael Andretti liet eerder optekenen met het grote Amerikaanse autobedrijf de jacht op een plek in de Formule 1 achterna te blijven jagen. Volgens de teambazen van Mercedes en Williams is de samenwerking een stap in de goede richting, al zal het team nog altijd moeten aantonen hoe het voor groei van de sport kan zorgen.

Tijdens een persmoment waarop de overstap van Vowles naar Williams besproken werd, was er ook aandacht voor de nieuwe samenwerking tussen General Motors en haar dochteronderneming Cadillac, en het team van Andretti. 'Cadillac en GM, dat is een statement. Dat ze met Andretti in zee gaan is zeker positief, het geeft een andere invalshoek die al dan niet gunstig kan zijn voor de Formule 1, maar niemand zou ooit twijfelen aan de stamboom van GM of Cadillac in de autosport en uiteraard als wereldwijd autobedrijf', zo vertelt Wolff tegenover Racer.

Andretti en Cadillac moeten groei meebrengen

De Oostenrijker laat daarmee doorschemeren dat de positie van Andretti versterkt is door de samenwerking, maar Vowles benadrukt dat er meer voor nodig is om daadwerkelijk tot toetreding over te kunnen gaan. 'We staan er altijd voor open dat de sport groeit. De waarheid daarachter is dat de sport financieel steeds succesvoller wordt. Wie in die omgeving toetreedt, moet de groei meebrengen die nodig is om alle anderen in een betere positie te brengen, of op zijn minst een neutrale positie.'

De nieuw aangestelde teambaas van Williams verduidelijkt dan ook gelijk dat dat een belangrijke voorwaarde is aan een eventuele deelname in de Formule 1. 'Ik denk dat dat de stelling is geweest vanaf het begin. Er is veel moois aan Andretti en aan Cadillac, het moet alleen goed begrijpen hoe het de sport zal laten groeien, op welke manier, en wat de groei zal zijn', aldus de Brit, die daarmee aangeeft wat Andretti nog zal moeten kunnen aantonen om haar meerwaarde aan de sport te bewijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws