Drugovich over kampioen Formule 2 worden: 'Dit was niet hoe ik het had verwacht' F2 & F3
F2 & F3

Drugovich over kampioen Formule 2 worden: 'Dit was niet hoe ik het had verwacht'

Drugovich over kampioen Formule 2 worden: 'Dit was niet hoe ik het had verwacht'

Het Formule 2-seizoen is nog niet ten einde, maar toch is al duidelijk wie de titel binnensleept. Felipe Drugovich is sinds de sprintrace in Monza niet meer van de troon te stoten. De manier waarop is echter wel bijzonder: hij zag het namelijk gebeuren vanuit de pits.

Nadat de Braziliaan in contact kwam met Amaury Cordeel, viel hij uit. Vanaf dat moment moest Théo Pourchaire minimaal zesde eindigen om nog kans te maken op de titel. De Fransman kwam als zeventiende over de streep. Drugovich, die alles vanuit de pits had bekeken, reageert bij Motorsport.com. 'Dit was zeker niet hoe ik het verwacht had', vertelt de MP Motorsport-coureur.

Pourchaire startte vanaf de veertiende plek en maakte in de loop van de race een hoop plaatsen goed. Tot het moment dat hij een fout maakte en ver terugviel. 'In het begin was ik een beetje nerveus, omdat Théo wat posities goedmaakte, maar aan het einde kwamen we erachter dat het best moeilijk was om verder naar voor te gaan', zo vertelt Drugovich.

'Sinds ik kind was, droomde ik al van dit moment'

'Het gevoel was wel hetzelfde', legt de 22-jarige coureur uit. 'In de auto zitten zou onwerkelijk zijn geweest en ik denk dat ik hier nog lang van ga genieten', zo vervolgt hij. Drugovich vertelt dat het besef er niet gelijk was. 'Het voelt geweldig', zegt hij. 'Het kost wat tijd om tot je door te dringen en te realiseren dat je de kampioen bent', vertelt de coureur. 'Zoals ik al eerder zei, denk ik dat wanneer je begint, je altijd een droom hebt om in de F1 te zitten, maar als je doorgaat, besef je hoe moeilijk het is om ook een F2-kampioen te zijn.'

Ook vertelt de Braziliaan dat dit wel een belangrijke stap is naar zijn uiteindelijke doel. 'Het is alles wat je kunt doen om die droom te verwezenlijken en uiteindelijk wordt het zeker ook een droom om F2-kampioen te worden', zegt Drugovich. 'Sinds ik een kind was, droomde ik al over dit moment en het is zo'n onwerkelijk gevoel om hier te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws