Aston Martin sloeg grote slag bij Red Bull en Mercedes: 'Daarom moedigde ik Alonso overstap aan' Formule 1
Formule 1

Aston Martin sloeg grote slag bij Red Bull en Mercedes: 'Daarom moedigde ik Alonso overstap aan'

Aston Martin sloeg grote slag bij Red Bull en Mercedes: 'Daarom moedigde ik Alonso overstap aan'

Flavio Briatore, ex-teambaas van Renault en huidig manager van Fernando Alonso, moedigde zijn voormalige pupil aan om naar Aston Martin te gaan. Het binnenhalen van twee kopstukken van Red Bull Racing en Mercedes gaf de doorslag voor de Italiaanse topman en uiteindelijk ook Alonso.

De tweevoudig wereldkampioen beschikte over een aflopend contract bij Alpine, dat de overeenkomst met slechts een jaar wilde verlengen. Alonso had meer behoefte aan zekerheid en ging zodoende naar Aston Martin, dat bovendien een grote slag sloeg door Dan Fallows en Eric Blandin over te nemen van respectievelijk Red Bull Racing en Mercedes. Ook werd en wordt er flink geïnvesteerd in de faciliteiten op de thuisbasis in Silverstone.

'Daarom moedigde ik Fernando aan om de overstap naar Aston Martin te maken en nu staan ze na vijf Grands Prix tweede in het constructeurskampioenschap', vertelt Briatore aan Il Riformista. De Italiaan vindt Alonso dan ook de verrassing van het seizoen, gezien Aston Martin tot en met vorig seizoen niet of nauwelijks competitief genoemd kon worden. Dat is dit jaar wel anders met vier podiumplekken in de eerste vijf races.

'Het wereldkampioenschap is al van Verstappen'

Briatore spreekt zich ook uit over de titelstrijd. Eerder wilde de oud-teambaas van Benetton en Renault Alonso nog niet uitsluiten als kanshebber, maar inmiddels is wel duidelijk dat Max Verstappen favoriet is. 'Red Bull Racing rijdt in een apart kampioenschap. Verstappen heeft de sterkte en stijl, het wereldkampioenschap is al van hem. Bij Red Bull werken ze samen en hebben ze in Adrian Newey een genie, daarom zijn ze zo sterk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws