Hamilton voelt spanning bij Red Bull: 'Je kunt je voorstellen dat het team nerveus is' Formule 1
Formule 1

Hamilton voelt spanning bij Red Bull: 'Je kunt je voorstellen dat het team nerveus is'

Hamilton voelt spanning bij Red Bull: 'Je kunt je voorstellen dat het team nerveus is'

Lewis Hamilton heeft vertrouwen uitgesproken in de mogelijkheid dat Mercedes Red Bull Racing kan verslaan in het seizoen van 2024. De zevenvoudig wereldkampioen is ervan overtuigd dat Red Bull zich bewust is van de concurrentie die hen op de hielen zit, maar erkent ook dat Mercedes nog een aanzienlijke kloof moet overbruggen.

Volgens Hamilton hangt alles af van de ontwikkeling die het team kan maken. 'Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we moeten proberen positieve elementen te benadrukken en, met vallen en opstaan, nieuwe elementen toevoegen om te verbeteren', merkte de Britse coureur op tegenover GP Racing. Hij denkt dat er een zekere spanning heerst bij de Oostenrijkse renstal. 'Je kunt je voorstellen dat Red Bull ook nerveus is om te veel veranderingen door te voeren en dat deze wellicht niet de juiste blijken te zijn', voegde hij eraan toe.

Mercedes moet grote stappen zetten

Mercedes eindigde in 2023 als tweede in het constructeurskampioenschap, achter winnaar Red Bull. Hoewel het lijkt alsof de Duitse renstal niet ver achter de kampioen ligt, bedroeg het verschil tussen de twee teams maar liefst 451 punten. Mercedes heeft dus nog een aanzienlijke achterstand in te halen voordat ze het gevecht aan kunnen gaan met drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.

De Mercedes-coureur is van mening dat zijn team alleen kans maakt als ze gedurende het hele seizoen van 2024 resultaten blijven leveren. 'We moeten elke week dichtbij zijn, betere prestaties leveren en onze doelen hoger stellen dan ooit tevoren, omdat we een enorme achterstand hebben. Dat maakt het echt uitdagend', lichtte hij toe. 'Er heerst enorme druk', voegde hij realistisch toe.

De rol van Wolff

Hamilton benadrukte de rol van Toto Wolff als teambaas van Mercedes en zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het team. 'Uiteindelijk moet Wolff als leider meer op mensen vertrouwen dan in de achteruit gaan', verklaarde de zevenvoudig wereldkampioen. 'Hoe doe je dat? Het is natuurlijk niet eenvoudig, omdat mensen uiteindelijk kunnen bezwijken. Dus de rol die hij altijd speelt, is ervoor zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft', voegde Hamilton toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws