Berger: 'Hamilton heeft, net als Verstappen, stalen zenuwen' Formule 1
Formule 1

Berger: 'Hamilton heeft, net als Verstappen, stalen zenuwen'

Berger: 'Hamilton heeft, net als Verstappen, stalen zenuwen'

Gerhard Berger weet dat een aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Yas Marina Circuit niet te voorkomen is. Hij zegt dat het zeker tot de mogelijkheden behoort in de eerstvolgende Grand Prix. Ook gaat hij dieper in op de strijd die de Nederlander en de Brit een jaar lang op het asfalt gevoerd hebben. Dit is een memorabel jaar, vindt de DTM-baas.

Uiteraard wordt door Speedweek bij de Oostenrijker geïnformeerd in hoeverre hij een crash verwacht in Abu Dhabi. 'Ik zou het niet uitsluiten, maar ik hoop natuurlijk op een eerlijk resultaat dat behaald wordt op het circuit', benadrukt Berger, die dit jaar in de DTM ook de titel beslist zag worden met een crash. Kelvin van der Linde hield Red Bull-junior Liam Lawson tweemaal op oneerlijke wijze van de titel in het Duitse toerwagenkampioenschap.

Berger over gevecht tussen Mercedes en Red Bull

Mercedes en Red Bull zijn sinds de Grand Prix van Bahrein aan het begin van het jaar al aan elkaar gewaagd. 'Het is een van de zwaarste gevechten tussen twee teams, het management van die twee teams en de coureurs. We gaan het hier nog lang over hebben', voorspelt de voormalige Ferrari-rijder. We ervaren momenteel een iconische tijtelstrijd.

Wie gaat die titelstrijd winnen? Berger was lang overtuigd van de strijdvaardigheid van Verstappen, maar begint na de Mercedes-dominantie van de afgelopen weken toch te twijfelen: 'Tot enige tijd geleden had ik Max gezegd, maar je moet Lewis niet onderschatten. Zijn atletische vastberadenheid en killer instinct zijn indrukwekkend. Hij heeft, net zoals Verstappen, stalen zenuwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws