Wolff tevreden met podium Hamilton: 'Hij is in sommige races serieus benadeeld' Formule 1
Formule 1

Wolff tevreden met podium Hamilton: 'Hij is in sommige races serieus benadeeld'

Wolff tevreden met podium Hamilton: 'Hij is in sommige races serieus benadeeld'

Toto Wolff is blij met het resultaat van Mercedes in Montreal. De Oostenrijkse renstal wist er de derde plaats te bereiken en bood daarmee Lewis Hamilton zijn eerste podium sinds Bahrein. Wolff ziet de zevenvoudig wereldkampioen graag in een betere stemming, maar benadrukt dat er nog heel veel moet gebeuren voordat hij weer races kan winnen.

'Het is mooi om hem in een goede bui te zien na een podium dat hem niet in de schoot geworpen is', stelt de Oostenrijker tegenover RaceFans. Het zat met de pace van Mercedes in Canada goed, maar wel moest Charles Leclerc van de achterkant van het veld starten en viel Sergio Pérez na een handjevol ronden uit. Die gevallen hebben Hamilton zeker meegeholpen.

'We hebben nu vijf podia gescoord en af en toe gezien waar we in staat toe zijn. De resultaten liggen echter ver van wat wij van onszelf verwachten', benadrukt de Mercedes-teambaas. In 2021 won de renstal nog races, nu moeten Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot, George Russell, genoegen nemen met een sporadische podiumfinish.

Hamilton benadeeld

Wolff merkt dat Hamilton in 2022 het geluk niet altijd aan zijn zijde heeft gehad. Daardoor is het volgens hem des te fijner dat de Engelsman op eigen kracht de podiumplek bemachtigd heeft in Montreal: 'Ik denk dat je dit podium vooral als een goed resultaat moet zien, al helemaal omdat we hem zelf verdiend hebben. Ik ben blij voor Lewis omdat hij in sommige races serieus benadeeld is.'

'Tijdens bepaalde wedstrijden vielen de safety cars, bijvoorbeeld, precies verkeerd voor hem. Iedereen is dus blij met het resultaat van Canada, maar, zoals ik eerder al gezegd heb, we hebben veel werk te verrichten', concludeert de teambaas. Het gat naar de twee topteams wordt momenteel geschat op zo'n zeven tienden. Mercedes werkt er hard aan om dit gat te dichten, en dacht dat het dichterbij zou komen wanneer het porpoising weg zou werken. Ook nu dit gelukt is, lijkt het er niet op dat de W13 de snelheid bevat om Red Bull Racing en Ferrari uit te dagen in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws